Witold Kepinski - 02 april 2018

Vijf shared service organisaties P&O Rijk werken samen

De komende jaren worden er grote veranderingen op de arbeidsmarkt verwacht. De rijksoverheid verwacht grote tekorten op het gebied van ICT, daarnaast ontstaan er ook nieuwe functies. Om voldoende en vitale medewerkers aan te trekken, hebben de shared service organisaties (SSO’s) van het ministerie van Defensie, Rijkswaterstaat, Dienst Justitiële Inrichtingen, Expertisecentrum Organisatie en Personeel en de Belastingdienst de handen ineen geslagen en het samenwerkingsconvenant voor een rijksbrede Werving en Selectie oplossing ondertekend. Gezamenlijke ingebruikname en -beheer, exploitatie en doorontwikkeling zijn hier onderdeel van. Daarnaast bevat het convenant intenties, ambities en afspraken tussen partijen over de samenwerking op het gebied van werving en selectieprocessen, uitwisseling van kandidaten, het genereren van managementinformatie en innovatie. De nieuwe oplossing moet eind 2018 operationeel zijn bij het merendeel van de shared service organisaties.

Katja van den Berge (Expertisecentrum Organisatie en Personeel), brigade-generaal Arco Solkesz (ministerie van Defensie), Marijke de Feijter (Rijkswaterstaat), Karin van de Hoef-Reijnders (Belastingdienst) en Tilly Stigters (Dienst Justitiële Inrichtingen) ondertekenen onlangs het samenwerkingsconvenant rijksbrede Werving en Selectie oplossing.

Groter aanbod door rijksbrede Werving en Selectie oplossing

Belangstellenden, sollicitanten en kandidaten worden door de rijksbrede oplossing zo goed mogelijk -   zowel binnen als over - de muren van de aangesloten SSO’s aan passende banen gematcht. Dit zorgt voor een groter aanbod van potentiële medewerkers en een snellere invulling van openstaande vacatures. Ook is er een optimale benutting van doorstroom, loopbaanbegeleiding en mobiliteit tussen de deelnemende SSO’s mogelijk. Een ander groot voordeel voor de HR-adviseur is het inzicht in real-time HR-data en -analytics. Dit leidt tot betere effectiviteit van wervingscampagnes en selectiecapaciteit en biedt voordelen bij informatievoorziening, hergebruik van sollicitatiegegevens en transparantie op de interne arbeidsmarkt. Voor sollicitanten wordt solliciteren binnen het Rijk eenvoudiger.

Uitnodiging departementen

“De ondertekening van het samenwerkingsconvenant tussen de vijf shared service organisaties voor de nieuwe rijksbrede oplossing is zeer bijzonder. Voor het eerst wordt er namelijk binnen het Rijk op het gebied van HR op deze manier samengewerkt,” aldus Katja van den Berge, directeur Expertisecentrum Organisatie en Personeel en regievoerder rijksbrede Werving en Selectie oplossing. “Om de oplossing nog succesvoller te maken, nodig ik departementen die zich nog niet hebben aangesloten dan ook van harte uit om hieraan deel te nemen.”   

Voorlopige planning 2018

De start van de implementatie bij het ministerie van Defensie vindt plaats in april 2018, gevolgd door de overige shared service organisaties. Bij een voorspoedig verloop van de implementatie is het nieuwe systeem in juli operationeel bij het ministerie van Defensie. Na deze livegang vindt stapsgewijze implementatie plaats bij Rijkswaterstaat, Dienst Justitiële Inrichtingen, Expertisecentrum Organisatie en Personeel, Belastingdienst en overige partijen die nog aansluiten.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!