Redactie - 12 april 2018

Rutte reikt Huawei prijs uit namens Nederlandse overheid

Rutte reikt Huawei prijs uit namens Nederlandse overheid image

Huawei is door de Nederlandse overheid bekroond als een van de grootste Chinese investeerders in Nederland. De prijs eert ook de bijdrage van Huawei aan de Chinees-Nederlandse samenwerking.

De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid, heeft 5 Chinese bedrijven in het Ritz Carlton Hotel in Guangzhou bekroond tijdens de Nederlandse handelsmissie in China vanwege hun 40-jarig jubileum, waarin ze meer dan 4.000 bedrijven hebben geholpen zich in Nederland te vestigen of uit te breiden. Huawei Nederland CEO Steven Cai ontving de prijs uit handen van de Nederlandse premier Mark Rutte en NFIA-commissaris Jeroen Nijland.

Jeroen Nijland, Commissaris bij de NFIA, legde uit waarom Huawei is beloond: "Dit jaar, kan ik met trots zeggen, is een belangrijk jaar voor de NFIA, omdat we 40 jaar van activiteiten vieren. Als blijk van waardering voor het feit dat Huawei deel uitmaakt van die 40-jarige geschiedenis, gedijt in het Nederlandse zakenklimaat en gestaag bijdraagt aan onze economie, ben ik erg blij deze prijs aan Huawei Nederland te mogen presenteren. "

Steven Cai, CEO van Huawei Nederland, zei over de prijs: "We zijn vereerd en blij dat we deze prijs hebben ontvangen van de Nederlandse overheid. Het is een enorm compliment en een erkenning voor ons werk in Nederland. We zijn hier al sinds 2004 aanwezig en dankzij de grote steun van de NFIA hebben we in die jaren sterk kunnen groeien en investeren. Nederland is een zeer belangrijk land voor Huawei en we zetten ons in voor de Nederlandse markt, ook in de toekomst. "

Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10 SLTN Vierkant
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!