Witold Kepinski - 03 mei 2018

Cloud Native Computing Foundation biedt programma voor Kubernetes Training Partners

Cloud Native Computing Foundation biedt programma voor Kubernetes Training Partners image

De Cloud Native Computing Foundation (CNCF), die opensource-technologieën als Kubernetes en Prometheus ondersteunt en integreert, heeft de beschikbaarheid van het Kubernetes Training Partner (KTP) programma bekendgemaakt.

In de afgelopen drie jaar is Kubernetes omarmd door een community van providers. Eerder werd al met succes het Kubernetes Certified Service Provider (KCSP) programma gelanceerd. Dit heeft inmiddels 41 gecertificeerde aanbieders opgeleverd. In navolging van dit succes heeft de CNCF besloten dit programma uit te breiden met een speciale selectie van gescreende opleidingsaanbieders, die beschikken over veel ervaring met trainingen op het gebied van cloud-native technologie.

Individuele cursisten of bedrijven die behoefte hebben aan een specialistische training die rechtstreeks voorbereidt op de examens Certified Kubernetes Administrator (CKA) en Certified Kubernetes Application Developer (CKAD) kunnen voortaan kiezen uit een lijst met Training Partners die een streng kwalificatieproces hebben doorlopen.

Het KTP-programma gaat van start met zes partners die reeds aan deze voorwaarden hebben voldaan:

Container Solutions

Daocloud

inwinSTACK

Linux Foundation Training

Loodse

RX-M

Om een KTP te worden, moeten bedrijven aan de volgende eisen voldoen: 

Men moet opleidingscapaciteiten kunnen aantonen, inclusief het overleggen van referenties van cursisten die trainingen hebben afgerond en van grote organisaties die uw trainingen hebben afgenomen.

Men moet een bestaande KCSP zijn met diepgaande kennis van Kubernetes en betrokkenheid binnen de gemeenschap.

Men moet wederverkoper zijn van het CKA en/of CKAD examen.

Men moet aangesloten zijn bij de CNCF.

Men moet beschikken over een landingspagina waarop informatie wordt gegeven over uw Kubernetes-trainingsaanbod.

Biedt u cursussen onder leiding van een instructeur aan, dan moeten instructeurs die namens de opleidingspartner cursussen verzorgen die voorbereiden op het CKA of CKAD examen, het Authorized Instructor Process hebben doorlopen.


Bedrijven die KTP willen worden, kunnen zich hier aanmelden.

De Cloud Native Computing Foundation investeert voortdurend in training en certificering. In samenhang met het KTP-programma heeft de CNCF een nieuwe certificering gepresenteerd: Certified Kubernetes Application Developers (CKAD). Cursisten die het Certified Kubernetes Application Developer examen hebben afgelegd, kunnen cloud-native applicaties voor Kubernetes ontwerpen, bouwen, configureren en openstellen. Meer over dit programma leest u hier

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!