Wouter Hoeffnagel - 09 mei 2018

NetApp lanceert NetApp Cloud Volumes for Google Cloud Platform

NetApp introduceert NetApp Cloud Volumes voor het Google Cloud Platform (GCP), een service voor documentopslag in de cloud. Het strategische partnerschap combineert het bereik van de dataservices van NetApp, die draaien bij honderdduizenden klanten, met de expertise van Google Cloud op het gebied van applicatieontwikkeling, analyses en machine learning. NetApp introduceert daarnaast cloudverbonden flashsystemen gericht op het draaien van applicaties voor onder andere artificial intelligence (AI). Daarnaast brengt NetApp nieuwe software uit voor het waarborgen van een cloudinfrastructuur voor dataretentie-compliance.

Het benutten van alle data die vereist is voor effectieve AI-applicaties vormt een grote uitdaging binnen veel traditionele oplossingen. NetApp brengt dataservices op basis van de public cloud en cloudverbonden flashoplossingen samen via de Data Fabric. Het bedrijf helpt klanten hiermee hun data-assets te automatiseren en te gelde te maken.

NetApp en Google Cloud doen de volgende aankondigingen:

NetApp Cloud Volumes for GCP

  • NetApp en Google Cloud bundelen hun krachten om hybrid-clouddataservices te kunnen leveren met NetApp Cloud Volumes for GCP
  • NetApp Cloud Volumes for Google Cloud Platform is een volledig beheerde, cloud-native bestandsstorageservice die de toegang tot resources voor ontwikkelaars versnelt en management vereenvoudigt.
  • Netapp’s geautomatiseerde synchronisaties, de NetApp Snapshot-kopieën en de rapid clones ondersteunen vrij verplaatsbare data, zodat ontwikkelaars het creëren van werkplekken en bouwcycli kunnen versnellen.

De service is onder andere gericht op het migreren van elke workload, inclusief bestandsservices, analyses, databases, disaster recovery en DevOps. Bovendien wordt het voor klanten eenvoudiger om data heen en weer te verplaatsen tussen on-premises en de cloud. “Bedrijven bevinden zich in verschillende stadia voor wat betreft het omarmen van de cloud en hebben daarom allemaal hun eigen unieke behoeften”, zegt Diane Greene, CEO van Google Cloud. Greene geeft aan dat Google Cloud en NetApp zich inzetten om dit traject te vereenvoudigen, klanten te helpen daar waar zij zich bevinden en innovatie te versnellen.

Klanten kunnen zich aanmelden voor een niet-openbare preview van NetApp Cloud Volumes for Google Cloud Platform via www.netapp.com/googlepreview. Een openbare preview staat gepland voor later dit jaar.

AFF A800

Cloudverbonden flash verbetert performance, biedt intelligentie en verhoogt protectie

  • Implementeer applicaties en AI-applicaties op een all-flashdisksysteem. De nieuwe AFF A800 is het eerste end-to-end NVMe-enterpriseplatform dat een consistente latency van minder dan 200 microseconden van applicatiehost naar datastorage behaalt, terwijl het zakelijke efficiëntie, beveiliging en flexibiliteit biedt op basis van NetApp ONTAP 9.4-software.
  • Versnel SAN-omgevingen met een software-upgrade naar NVMe over Fibre Channel voor specifieke op ONTAP gebaseerde systemen. Verklein storageomvang dankzij ondersteuning met SSD's van 30 TB en voldoe beter aan de AVG-privacy-vereisten dankzij selectieve dataopschoning.
  • Nieuwe intelligente cloudservices verlagen de total cost of ownership (TCO) nog verder. De NetApp FabricPool verplaatst koude data automatisch van primaire storage naar Amazon Web Services (AWS) en Azure, waardoor capaciteitskosten worden verlaagd. En NetApp Active IQ-technologie biedt nieuwe analyses op basis van de cloud, waarmee toekomstige performancebehoeften worden voorspeld en onbeschermde data wordt geïdentificeerd om de bedrijfsvoering te optimaliseren.

StorageGRID

StorageGRID biedt nu een cloudinfrastructuur om de retentie van financiële en persoonlijke data te waarborgen als één geïntegreerde resource voor public en private clouds.

  • Met NetApp StorageGRID-technologie, de beste datamanagementoplossing voor verspreide organisaties, wordt de retentie van essentiële financiële en persoonlijke data automatisch gewaarborgd, zonder dat hiermee kan worden geknoeid.
  • Door de grotere focus op data-analyses kunnen StorageGRID-klanten een onbeperkte hoeveelheid media, inclusief opgenomen gesprekken, gescande contracten en e-mailarchieven, bewaren en beheren en zeker weten dat alle klantdata voldoet aan de verschillende lokale, nationale en internationale regelgevingen ten aanzien van data-compliance.
Vertiv BW week 7 liggend blauw/vierkant paars 11-12-2023 tm 18-12-2023 Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023
Vertiv BW week 7 liggend blauw/vierkant paars 11-12-2023 tm 18-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!