Witold Kepinski - 28 mei 2018

Visma Group neemt Raet over

Visma Group en Raet kondigen aan dat zij een voorlopige overeenkomst hebben getekend waarbij Visma de intentie heeft om 100 procent van de aandelen van Raet over te nemen. De transactie is onder voorbehoud van het succesvol afronden van de toepasselijke medezeggenschapstrajecten. Visma Group en Raet gaan 10 miljoen eindgebruikers bedienen en worden hiermee een grote leverancier van HR-oplossingen in Europa.

Visma Group en Raet gaan 10 miljoen eindgebruikers bedienen en worden hiermee een van de meest toonaangevende leveranciers van HR-oplossingen in Europa. Klanten zullen profiteren van de toegenomen innovatiekracht en flexibiliteit die zal worden ingezet om hen nog beter te kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun organisatie en medewerkers.

De voorgenomen overname van Raet is een strategische keuze van Visma om haar positie in Nederland en België te versterken, waar Visma reeds actief is met boekhoud-, ERP-, payroll en aanverwante cloud software. Door deze combinatie wordt de markt voor Visma aanzienlijk uitgebreid en krijgen de klanten van beide organisaties toegang tot toonaangevende cloud software.

"De hooggekwalificeerde medewerkers van Visma en Raet vormen samen een sterke internationale HRM-omgeving. Dit versterkt ons vermogen om nieuwe en bestaande klanten op de lange termijn duurzame oplossingen te blijven bieden", zegt Øystein Moan, CEO van Visma. "De acquisitie leidt tot wederzijdse toegevoegde waarde en groeimogelijkheden omdat het aanbod van Raet goed past bij Visma's HRM-strategie", vervolgt Moan.

"Door ons bij Visma aan te sluiten vergroten we onze innovatiekracht en ons portfolio van HR-software en services. Dat biedt nieuwe kansen voor zowel onze klanten als onze medewerkers", zegt Kobe Verdonck, CEO van Raet. "Met deze stap versterkt Raet zijn positie in de Nederlandse markt", vervolgt Verdonck.

De partijen doen geen mededelingen over de verdere details van de voorgenomen overname. Het FD schat de overname op 600 miljoen euro.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!