Wouter Hoeffnagel - 19 juni 2018

Red Hat lanceert Red Hat Process Automation Manager 7

Leverancier van opensourceoplossingen Red Hat lanceert Red Hat Process Automation Manager 7, een cloud-native platform voor het ontwikkelen van bedrijfsautomatiseringsdiensten en procesgerichte applicaties voor hybride cloudomgevingen. Process Automation Manager is de nieuwe generatie van Red Hat's business process management (BPM) aanbod: Red Hat JBoss BPM Suite. Met deze suite kunnen organisaties hun bedrijfsprocessen stroomlijnen, automatiseren, meten en continu verbeteren.

Digitale transformatie stelt nieuwe eisen aan zowel de business als IT om gedurende de hele levenscyclus van een applicatie meer efficiëntie en flexibiliteit te bieden. “Bedrijven hebben moeite naar een digitale organisatie te transformeren omdat ze de operationele processen die de basis zijn voor hun ‘customer journeys’ niet automatiseren. Storingen in processen zoals het plannen van onderhoud, prijzen, retouren en garanties verstoren customer journeys en creëren een enorme taak voor application development & delivery-professionals. Een nieuwe generatie digitale procesautomatiseringsmethoden, -platformen en -plannen zijn het antwoord", aldus Rob Koplowitz en John Rymer, beide bij Forrester actief als vice president en principal analyst Application Development & Delivery.

Samenwerking tussen business en IT verbeteren

Process Automation Manager is ontworpen om de samenwerking tussen business en IT te verbeteren door zakelijke gebruikers in staat te stellen direct deel te nemen aan het creëren van nieuwe bedrijfsapplicaties, gebruikmakend van herkenbare business-concepten en met behoud van de vereiste governance en IT-toezicht voor schaalbaarheid en beveiliging van applicaties.

Process Automation Manager biedt zowel zakelijke als IT-gebruikers een low-code oplossing die de tijd kan verkorten voor het bouwen van applicaties voor het automatiseren van bedrijfsprocessen, het afdwingen van bedrijfsbeleid en het nemen van zakelijke beslissingen.

Enkele nieuwe functies van het platform zijn:

  • Cloud-native applicatie-ontwikkeling: met Process Automation Manager 7 breidt Red Hat zijn procesautomatiseringsmogelijkheden uit naar het Kubernetes-platform Red Hat OpenShift Container Platform. Klanten kunnen hiermee snel en kosteneffectief cloud-native applicaties ontwikkelen, testen en implementeren die geschikt zijn voor het automatiseren van zakelijke beslissingen en processen in de vorm van gecontaineriseerde microdiensten in hybride cloudomgevingen.
  • Dynamisch case-management: nieuwe dynamische case-managementmogelijkheden ondersteunen dynamische en ad-hoc workflows die moeilijk in een traditioneel procesmodel weergegeven kunnen worden. De functies maken het makkelijker samen te werken en ongestructureerde processen beter te beheren. Voor scenario’s als fraudedetectie kan Process Automation Manager de procesautomatisering verbeteren met betere visualisatie en het organiseren van workflow-doelen, -resultaten, -samenwerking en de bijbehorende content.
  • Low-code user experience (UX): Process Automation Manager bevat nieuwe rapid application development-tools voor het ontwikkelen van rijke, apparaatonafhankelijke gebruikersinterfaces. De tools zijn onderdeel van een vereenvoudigde en intuïtievere ervaring voor het bouwen van procesgedreven applicaties.
  • Process Automation Manager bevat daarnaast Red Hat Decision Manager, een decision management platform dat het ontwikkelen en implementeren van rule-based applicaties en diensten vereenvoudigt. Ook business resource planner op basis van het OptaPlanner community project beschikbaar.

Concurrenten voorblijven

"Procesautomatiseringstechnologie maakt de voordelen van de visie van Red Hat voor open hybride cloud, containers, DevOps, microservices concreet voor de business. Met Red Hat Process Automation Manager kunnen professionals zij aan zij samenwerken met technische architecten om workflows te optimaliseren, snel nieuwe oplossingen te introduceren en de operationele efficiëntie te verbeteren. Hun klanten zijn hierdoor tevredener en ze kunnen hun concurrentie voorblijven in de steeds digitalere wereld", aldus Mike Piech, vice president en general manager Middleware bij Red Hat.

“De technologie van Red Hat helpt BBVA om te innoveren, waardoor onze ingenieurs de transformatie van processen naar digitaal kunnen versnellen en automatiseren, om zo de verwachtingen van klanten te overtreffen. Wij geloven dat Red Hat Process Automation Manager een integrale rol zal spelen bij de doorlopende digitale transformatie-activiteiten van BBVA", zegt Raquel Martin, global head of Business Process Architecture and Artificial Intelligence Tech bij BBVA.

Beschikbaarheid

Leden van de Red Hat Developer community kunnen Red Hat Process Automation Manager downloaden. Klanten kunnen de nieuwste updates krijgen via de Red Hat Customer Portal.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!