Witold Kepinski - 12 september 2018

Amazon Business B2B-platform haalt 10 miljard dollar omzet

Amazon Business B2B-platform haalt 10 miljard dollar omzet image

Amazon Business meldt dat zijn B2B-platform nu een omzet haalt van 10 miljard dollar. Hierbij wordt de helft van de omzet door externe verkopers gegenereerd. Amazon Business B2B platform verkoopt aan bedrijven van alles; van  IT-hardware en -software tot en met paperclips. Kortom een partij die in de IT-channel actiever wordt.

Alleen al in de VS bedient Amazon Business bijna 80% van de 100 grootste organisaties uit het onderwijs, 55 van de Fortune 100-bedrijven, meer dan de helft van de 100 grootste ziekenhuissystemen en meer dan 40% van de 100 meest bevolkte lokale overheden. Amazon Business biedt ook toegang tot bijna 150.000 Amerikaanse zakelijke verkopers - honderdduizenden wereldwijd - en honderden miljoenen producten.

Amazon Business is dit jaar uitgebreid naar Frankrijk, Italië en Spanje. Met deze toevoegingen is Amazon Business nu live in acht landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Japan en India. Bedrijven kunnen hun inkoopbehoeften volgens Amazon gemakkelijk beheren en lokaal supplies kopen waar Amazon Business beschikbaar is. Verkopers hebben de mogelijkheid om hun bedrijf te laten groeien door nieuwe klanten te bereiken in deze acht landen, van kleine bedrijven tot multinationale organisaties.

Analisten vinden dat het platform een groter risico voor distributeurs oplevert dan voor resellers. Tijdens het jaarlijkse Global Technology Distribution Council (GTDC) conferentie, dat werd gehouden in Huis ter Duin in Noordwijk, werd ook Amazon in de discussie over de toekomst van distributie business genoemd. Een minderheid van distributeurs beschouwt Amazon Business als een grote concurrent.

Lees meer details op de Amazon Business blog.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!