Redactie - 22 september 2018

RoutIT Vision 2018: Revolution IT is!

RoutIT Vision 2018: Revolution IT is! image

Het is 5 voor 12, Verbreed nu je business!

Elk jaar weer een stuk groter. Elk jaar weer de plek waar een aantal verrassend nieuwe producten worden gepresenteerd. Dat maakt RoutIT Vision, een ‘must have been’ event. “We willen onze ICT partners inspireren om de 75% van de upsale potentie die ze hebben bij hun klanten beter te gaan benutten“, zegt één van de twee directeuren Paul Velders. Die inspiratie kwam zeker over! RoutIT Vision is met het repeterende programma ook op dinsdag 25 en woensdag 26 september 2018 nog te bezoeken. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor degenen die kennis willen nemen van de thema’s: Overal veilig werken, Samenwerken & Bereikbaarheid en Bedrijfsprocessen Automatiseren.

Revolutie

Paul Velders schudt in zijn openingswoord de zaal direct flink wakker: “In iedere sector is momenteel een digitale revolutie aan de gang. De wereld verandert momenteel sneller dan ooit. De fysieke retail heeft het zwaar en lineair TV kijken is iets wat uw pubers thuis vrijwel niet meer doen. En als we inzoomen op onze ICT-markt dan zien we dat de omzet in telecom daalt, daar waar die in Cloud en IT juist flink stijgt. Wij bedienen samen met jullie een groot gedeelte van de zakelijke markt en daarmee bepalen wij ook de digitale agenda van onze gezamenlijke eindklanten.”

Security

Ook bij de volgende presentatie, die kwam van een vaste spreker op Vision, Albert van Wessel, konden de bezoekers in de zaal niet wegdutten. “Weest alert, want de wereld wordt nóg opener, we willen en kunnen altijd en overal werken, maar daarmee is cyberdreiging ook steeds groter geworden. Jullie zijn als ICT partners verantwoordelijk voor de continuïteit en veiligheid van de ICT processen van je klanten. Wij gaan je met cursussen en informatie helpen de rol blijvend goed in te vullen. In onze visie vlieg je security op twee manieren aan: bottom-up en top-down. Bottom-up door het beveiligen van de processen en hardware. Maar het gaat er ook om dat je je klanten leert top-down te handelen en te beveiligen. De zwakste schakel is de medewerker die met z’n mobiele werkplek verkeerde keuzes kan maken. Wees dus alert.” In latere presentaties werden nog een aantal andere securityproposities gepresenteerd, zoals Fortinet. Dit product is een firewall die als het ware in de verbinding is ingebakken.

247Services

Het woord 247 valt tijdens de presentaties veelvuldig. Een paar jaar geleden opende RoutIT in eigen pand een 247Control Center die initieel bedoeld was voor de bewaking van de uptime van de verbindingen en de software. Heel dapper voegde RoutIT daar in 2016 de dienst 247Alarm aan toe als meldkamer voor het beveiligen van bedrijfspanden. Deze zijsprong werd destijds door veel partners als zeer branchevreemd ervaren. “Ondertussen groeit deze dienst gestaag door. Het is echt zo’n schoolvoorbeeld van een dienst waarmee een ICT-partner zijn services en daarmee ook de onmisbaarheid bij zijn klanten kan vergroten”, zegt de andere directeur Marc Kruijs tijdens het gesprek voorafgaand aan het event. “Het gaat om verbreden. Dat is wat we op Vision willen neerzetten. Telecommers en IT’ers moeten hun portfolio verbreden, temeer omdat telecom en IT nu definitief samen gaan komen. Dat is waar de kansen liggen.“

Vacatures in IT

Directeur Sales, Frank Ruigrok, triggert de mensen in de zaal met de vraag wie er allemaal een vacature heeft openstaan. Ongeveer 30% van de mensen steekt z’n hand op. “LinkedIn neemt de plek over van de traditionele werving- en selectiebureaus. Online advocaatwebsites nemen de standaardtaken over van het advocatenkantoor op de hoek. En Jullie? Drinken jullie al je eigen champagne? Zorg dat je je eigen automatisering automatiseert! We gaan je helpen om met minder mensen in deze digitale economie meer én betere diensten te kunnen leveren. Dat doen we door voortdurend nieuwe producten en diensten toe te voegen aan onze slimme leverstraat, waardoor jullie met minder mensen meer werk kunnen verrichten.“

Verbindingen

Wat niet veel mensen weten of verwachten, is dat de 100% KPN dochter RoutIT ook breedband aanbiedt van partijen als Tele2, Caiway en Eurofiber. De verantwoordelijke voor connectiviteit bij RoutIT, Harry Boshoff, voegt daar in zijn presentatie nog de mogelijkheid tot het verkopen van straalverbindingen en lokale glasvezelinitiatieven aan toe. “En een TV-pakket als Over The Top dienst die binnenkort ook bij elke zakelijke internetverbinding mee te leveren is. “Pubers kijken geen TV, maar zo kunnen we wel samen op kantoor weer naar een vlammend Oranje kijken tijdens het EK van 2020 moeten we maar denken. Dit product maakt in ieder geval duidelijk dat de grenzen tussen de kleinzakelijke markt en consumentenmarkt steeds kleiner wordt."

Cloud

“Heb je wel eens geprobeerd om op een smartphone in te loggen op een hosted omgeving? Dat is niet te doen”, zegt Frank van der Hoeven, die bij RoutIT werkt aan de verbreding van telecom naar meer IT-diensten. Het belangrijkste product dat RoutIT hier biedt is Microsoft365. “Nee, niet Office365, maar Microsoft365”, voegt hij daar lachend aan toe. Het blijft wennen en mensenwerk op Vision in Ede. Ook voor hem, want in de perfect gescripte show die RoutIT Vision is, mag hij zelf ook een keer per ongeluk Office365 zeggen. Zeker is dat RoutIT volop inzet op de diensten van Microsoft en het met een eigen SIP-trunkkoppeling mogelijk maakt om met Microsoft Teams ook te bellen. Dat is voor een Broadsofthuis als RoutIT pas een echte revolutie. Het thema van de dag wordt dus volop geëerd. “Kiezen voor de RoutIT Werkplek, bestaande uit werkplekmanagement en Microsoft365, is voor je klanten kiezen voor gemak en voordeel. Hosted kost een werkplek tussen de €50,- en €90,- en de RoutIT Werkplek kun je bij ons al leveren voor 22 euro“ , zegt Frank van der Hoeven. Op de flinke Expo-tent, op de parkeerplaats met heel veel vendor-partners, was het steeds erg druk op de RoutIT Werkplekstand. Ook tijdens de traditionele afsluitende BBQ was de nieuwe werkplekoplossing zeker een trending topic.

Outsourcen

Het bezoek aan RoutIT Vision heeft wederom veel inspiratie opgeleverd. De belangrijkste conclusie is dat het RoutIT lukt om als dochter van het grote KPN wendbaar en benaderbaar te blijven.

Marc Kruijs zegt daarover: “Wij zijn niet echt een operator, maar meer een dienstenhuis waar partners veilig, makkelijk en voordelig kunnen verbreden. Ook kunnen ze producten en diensten slim stapelen om zo voordeel te creëren voor zichzelf en hun klanten. Onze boodschap is dat partners de IT-afdeling van hun klanten overnemen en dat wij de partner helpen om zijn processen slim te automatiseren. Zo bouwen we aan hét platform waar alle IT- en Telecomdiensten inzitten. Door deze verbreding van diensten zorgen we samen dat eindklanten nooit meer weg willen of gaan”. Tijdens zijn afsluiting onthulde Marc Kruijs de naam ONEBASE voor dit platform waarmee eindklanten samen met hun ICT-dienstverlener de ICT-operatie kunnen managen. “Het is 5 voor 12, als je nu nog niet verbreedt kan het wel eens te laat zijn, ga er dus mee aan de slag.“

Door: HP van Tilburg

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!