Redactie - 12 oktober 2018

Arrow Electronics biedt NVIDA toepassingen voor AI-gedreven datacenter

Arrow Electronics biedt NVIDA toepassingen voor AI-gedreven datacenter image

IT-distributeur Arrow Electronics is een strategische distributieovereenkomst aangegaan met NVIDIA. Daarmee zal Arrow datacenter-platformen, zoals NVIDIA DGX, NVIDIA virtual GPU (vGPU) en NVIDIA Tesla in de EMEA-regio distribueren.

Cloud, IoT en virtualisatieoplossingen zijn belangrijke elementen in het portfolio van totaaloplossingen en diensten van Arrow. De overeenkomst met NVIDIA zorgt voor een sterke uitbreiding van dit aanbod, en biedt legio nieuwe zakelijke kansen voor het IT-kanaal: zowel op het gebied van (virtuele desktop)infrastructuur, virtuele grafische verwerking, servers, supercomputers (HPC) als opslag. De oplossingen van NVIDIA vormen een aanvulling op het bestaande serveraanbod. Dankzij de overeenkomst kunnen value-add resellers en solution providers nu uit één bron worden voorzien bij de bouw van datacenters en infrastructuren voor hun klanten, zo beweert Arrow.

Het IT-kanaal heeft nu de mogelijkheid om virtuele GPU’s samen met andere infrastructuuroplossingen aan te bieden. Daarmee kunnen grote gegevensvolumes met hoge snelheid worden verwerkt: de technologische voorwaarden die vereist zijn voor bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie-, IoT- en blockchaintoepassingen.

Het kanaal kan onder andere beschikken over NVIDIA vGPU, dat gebruikers prestaties in virtuele- en cloudomgevingen biedt, en het NVIDIA Tesla-platform, dat is ontworpen voor de meest veeleisende high-performance computing en hyperscale workloads in het datacenter. Ook NVIDIA DGX, 's werelds eerste portfolio, speciaal bedoeld voor kunstmatige intelligentie systemen, zoals deep-learning en analytics is beschikbaar voor solution providers en value-add resellers.

"Door deze nieuwe strategische overeenkomst met NVIDIA zullen onze kanaalklanten de mogelijkheid hebben om nieuwe business te genereren in het datacenter van de volgende generatie. In bijna elke industrie kunnen ze nu oplossingen bieden voor uitdagingen in computer-, hyperscale-, cloud-, en internettoepassingen voor consumenten", zegt Alexis Brabant, vice president van sales voor Arrow's Enterprise Computing Solutions Business. "NVIDIA is perfect gepositioneerd en groeit sterk in de datacentermarkt. Samen stellen Arrow en NVIDIA het kanaal in staat om zich met name voor te bereiden op de enorm snelgroeiende business op basis van kunstmatige intelligentietraining en kunstmatige intelligentie-inferentie.

"Aangezien kunstmatige intelligentie steeds meer parallelle toegang vereist tot enorme datavolumes, groeit de vraag naar high-performance computing en virtuele grafische verwerking in het datacenter significant", zegt Richard Jackson, hoofd van de EMEA Partner Organization, NVIDIA. "Cloud computing heeft de informatietechnologie getransformeerd en het is nu tijd dat het kanaal de versnelde computeromgeving betreedt om hun klanten te helpen strategische voordelen te behalen op basis van NVIDIA's innovaties en Arrow's unieke ecosysteem en diensten met toegevoegde waarde".

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!