Redactie - 19 oktober 2018

Atos gaat nauw samenwerken met NAVO tegen bedreigingen cybersecurity

Atos en het NAVO Communicatie- en Informatie Agentschap gaan samenwerken in het verbeteren van de cybersecurity van de Noord Atlantische Verdragsorganisatie. Op 17 oktober hebben beide partijen een overeenkomst getekend waarin ze elkaar verplichten nauwgezet en doorlopend informatie uit te wisselen over dreigingen van cyberveiligheid en van potentieel relevante cyberbedreigingen.

De samenwerking verbetert volgens Atos de mogelijkheden van de partners om snel cyberaanvallen te detecteren, te voorkomen, en erop te reageren. Het NAVO Communicatie- en Informatie Agentschap leidt de partnership en is verantwoordelijk voor de operationele inzet en beveiliging van NAVO’s netwerken. Door de overeenkomst behoort Atos nu tot een select aantal partijen in de IT-industrie die een dergelijke partnership met NAVO heeft getekend.

“We versterken onze partnerships op het gebied van cybersecurity over de hele linie, en kunnen hierdoor een verbeterde ondersteuning van de NAVO en NAVO’s gezamenlijke veiligheidsmissies bieden. Alleen door samen te werken kunnen we adequaat reageren op de tienduizenden digitale dreigingen die we het hoofd moeten bieden”, aldus Kevin J. Scheid, hoofd van NAVO’s Communications & Information Agency.

“We zijn trots dat we onze kennis kunnen delen met de NAVO. Deze samenwerking versterkt de mogelijkheden van beide partijen om om cyberveiligheid te waarborgen en -dreigingen tegen te gaan. De NAVO kan de vruchten plukken van de expertise van Atos, wereldwijd marktleider in cybersecurity, die bovendien is gespecialiseerd in defensie en publieke markten”, zegt Stéphane Janichewski, hoofd van Atos’ Defence & Aerospace Market.

De documenten zijn afgelopen woensdag ceremonieel getekend tijdens NIAS, NAVO’s jaarlijkse symposium over cyberveiligheid, dat plaatsvond in Mons in België.

Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!