Wouter Hoeffnagel - 19 oktober 2018

Nieuwe specialismen zorgen voor verschuivingen in Cloud Service Provider-markt

De afgelopen 7 jaar is het aantal organisaties dat cloud-oplossingen gebruikt gestegen van 6 naar 65 procent. Ook is er een groeiend aantal samenwerkingsverbanden tussen Cloud Service Providers, Cloud Brokers, Datacenters, System Integrators, leveranciers en eindgebruikers. Dit blijkt uit het Cloud Service Provider Netwerk dat een overzicht geeft van de Cloud Service Provider-markt. Uit het overzicht komt Mendix bovendien naar voren als een aantrekkelijke partner voor andere leveranciers.

De informatie uit het Cloud Service Provider Netwerk is gebaseerd op interviews van Computer Profile met de belangrijkste 400 partijen die binnen de Benelux actief zijn op de cloud-markt. Het doel van het netwerk is om eindgebruikers, CSP’s, technologiepartners en andere geïnteresseerde partijen inzichten te geven om de ontwikkelingen snel en effectief in te zetten zodat zij het marktpotentieel optimaal kunnen benutten.

Groei en ontwikkeling

Mendix, leverancier van hpaPaaS, zet volop in op groei en ontwikkeling en niet alleen op het gebied van cloud. “Recent hebben we een aanvulling op ons low-code applicatieplatform ontwikkeld: Mendix Assist. Dit is een door AI aangestuurde ‘co-ontwikkelaar’ die helpt de productiviteit en capaciteit van ontwikkelaars aanzienlijk te vergroten”, vertelt Johan den Haan, Chief Technology Officer van Mendix. “De vraag naar softwareontwikkelaars neemt nog steeds toe en het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke en hands-on software wordt alleen maar belangrijker. Daarom focust Mendix Assist niet alleen op wat het product moet doen, maar neemt het ook verantwoordelijke medewerkers mee te in het proces zelf.”

“We zien dat de ontwikkeling van nieuwe specialismen en oplossingen verschuivingen met zich meebrengen in traditionele verhoudingen en samenwerkingsrelaties in de cloud-markt”, zegt Michiel Alkemade, directeur van Computer Profile. “Ook zorgt dit voor nieuwe kansen. Mendix is bijvoorbeeld mede door Mendix Assist een interessante partner om mee samen te werken zoals ook blijkt uit de strategische samenwerkingen met IBM en SAP.”

Overname door Siemens

De interessante positie en ontwikkeling van Mendix wordt nog verder versterkt door de recente overname door Siemens. Door Mendix te koppelen aan Siemens’ MindSphere ontstaat een effectieve overbrugging tussen de fysieke en de digitale wereld. Hierdoor wordt het bereik in het cloud-landschap vergroot.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!