Redactie - 14 november 2018

Certified Blockchain Program van Weconomics Foundation van start

Door de snelle ontwikkeling van blockchaintechnologie hebben steeds meer organisaties behoefte aan goed opgeleide blockchain professionals. Omdat het reguliere onderwijs en bestaande trainingsbureaus vaak nog onvoldoende rekening houden met het samenvoegen van disruptieve technologieën met nieuwe organisatiemodellen, biedt de Weconomics Foundation als eerste een halfjaarlijks programma aan voor Certified Blockchain Professionals. Dit programma richt zich vooral op de ontwerpkant van blockchainorganisaties.

Bij blockchain wordt al snel gedacht aan blockchain developers. Maar voordat gestart kan worden met programmeren is het belangrijk na te denken over de organisatie waarbinnen een blockchain wordt toegepast. Omdat blockchain een decentrale structuur kent, is het niet zo zinvol blockchain toe te passen binnen centraal georganiseerde muren van bedrijven en overheden met hiërarchieën, functies en lokale ICT-systemen aldus de organisatie

Dit programma richt zich primair op het oplossen van organisatieproblemen met blockchain zoals: complexiteit, lage productiviteitsgroei, privacy, security en frictie tussen en binnen organisaties. Secundair richt het zich op het gebruiken van nieuwe organisatiemodellen en tertiair op de technologie. Blockchain consultant, auteur en programmaleider Paul Bessems (foto) hierover: “Blockchaintechnologie sec is niet zo disruptief, maar de invloed op digitale transformatie, het organiseren van data, vertrouwen, werk en economie zal groot zijn. We moeten young professionals daarop voorbereiden.”

Het programma richt zich vooral op blockchain leads, organisatieontwerpers, business developers, innovatiemanagers, consultants, IT-architecten, finance-, legal-, fiscal, facility- en HR-professionals en researchers. Het programma duurt een halfjaar waarin deelnemers één dag per week opleiding krijgen en vier dagen per week ervaring opdoen binnen een project, organisatie of startup. Het programma eindigt met een ontwerpopdracht die gepresenteerd wordt tijdens een afsluitende miniconferentie. Hierbij wordt volgens het Quadruple Helix model samengewerkt met onderwijs- en onderzoeksinstellingen, bedrijfsleven, overheid en maatschappij. Het is niet toevallig dat dit programma start in de Brainport regio Eindhoven, bekend van de Dutch Design Week, Triple Helix en samenwerken in het DNA.

Lees meer op deze link.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Jamf BN Ebook 14-09-2023 tm 28-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!