Redactie - 26 november 2018

H20.ai wil met kunstmatige intelligentie de wereld verbeteren

Sommige mensen kijken op een andere manier tegen het leven aan. Zo ook H2O.ai medeoprichter Sri Satish Saskia, hij ziet het ontwikkelen en bevorderen van kunstmatige intelligentie (AI) als een missie om de wereld beter te maken. Met een kantoor in het hart van Silicon Valley, weet Sri Satish Saskia zichzelf en zijn bedrijf in de spotlichten te krijgen. "H2O.ai staat inmiddels prominent in het Gartners magic quadrant voor data science en machine learning platforms."

Sri Satish Saskia zelf heeft een grote passie voor kunstmatige intelligentie en wil gebruikers helpen om de transformatieprocessen die horen bij de inzet van kunstmatige intelligentie beter te managen. "Het H2O-platform voor kunstmatige intelligentie is thans in gebruik bij 14.000 bedrijven, waaronder bijna de helft van de Fortune 500 ondernemers te vinden is. In totaal zijn er circa 155.000 gebruikers."

Big Data

Belangrijk is dat bij de juiste aanpak van kunstmatige intelligentie er optimale code gegenereerd wordt vanuit de beschikbare big data. "Deze aanpak wordt steeds urgenter nu de schaarste aan wetenschappers de industrie dwingt tot andere manieren van werken", aldus de ondernemer.

 Open Source

De open source community die achter H2O.ai schuilgaat, maakt daar een missie van. "Thans is het vooral China waar de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie de meeste aandacht krijgt, waardoor de westerse wereld fors op achterstand staat.
Men kiest met het H2O-platform voor een open en transparante aanpak die de grenzen van kunstmatige intelligentie opzoekt. Het bedrijf H2O.ai werft ontwikkelaars en bouwt er een community van ontwikkelaars, gebruikers, partners en entrepreneurs. Onder het motto samen staan we sterk groeit het H2O-platform tot een leidend platform voor AI-toepassingen. Met het platform wordt het gebruik van kunstmatige intelligentie, simpeler, sneller en goedkoper, en is het resultaat extra ontwikkelkracht voor de gebruikers", aldus Saskia.

Platform

Bedrijven worden er sterker van zo besluit Saskia. "Iedereen kan meedoen met de technologie van de toekomst. Sri Satish Saskia weet nog een mooi voorbeeld de toepassing van het platform: Naar aanleiding van schademeldingen bij overstromingen zijn verzekeraars postcode kaarten gaan combineren met hoogtekaarten. De combinatie van postcode en hoogte is nu een maatstaf voor het risico van een onroerend goed verzekeringen"

Door: Hans Steeman

 

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!