Witold Kepinski - 16 januari 2019

Tech Data GLMS sluit zich aan bij Green IT Amsterdam

Tech Data GLMS sluit zich aan bij Green IT Amsterdam image

IT-distributeur Tech Data wordt participant bij Green IT Amsterdam, een not-for-profit organisatie die als doel heeft om de energie- & duurzaamheidtransitie mogelijk te maken met behulp van Smart IT-oplossingen voor de regio Amsterdam en daarbuiten.

Tech Data Global Lifecycle Management Services (GLMS) is volgens de distributeur bij uitstek de partij om dit, samen met Green IT Amsterdam en zijn deelnemers, tot een succes te brengen. Als specialist in “decommissioning” en refurbishing van IT- en datacenterapparatuur is het nu mogelijk om deel te nemen aan de kennis- en innovatieactiviteiten van Green IT Amsterdam.

Tech Data is een wereldwijd actieve distributeur van onder andere IT- en datacenterapparatuur. De divisie GLMS van Tech Data, waarvan de Europese afdeling is gevestigd in Tiel, richt zich op zowel de product- als de klantlevenscyclus om ervoor te zorgen dat bedrijven en overheidsorganisaties de meeste waarde uit hun technologieaankopen kunnen halen. “In de praktijk werkt Tech Data GLMS nauw samen met zowel vendoren als gebruikers om apparatuur die niet langer wordt gebruikt op een goed gestructureerde manier in te nemen, te controleren op functioneren en om deze - indien haalbaar - als ‘2nd user’ apparatuur weer een nieuw leven te geven. Is dat niet haalbaar dan zorgt Tech Data GLMS voor een goede en duurzame afvoer van niet langer te gebruiken apparatuur, voor recycling van componenten en materialen”, vertelt Dies de Munck (foto), Business Development Manager bij Tech Data GLMS.

“Het verkleinen van de ‘environmental impact’ van datacenters, het voorkomen van e-Waste en het ontwikkelen en stimuleren van circulaire business modellen vormen belangrijke thema’s bij Green IT”, zegt Jaak Vlasveld, directeur van Green IT Amsterdam. “Door middel van projecten als ReStructure, CATALYST en het begin 2019 startende CEDaCI proberen we een bijdrage te leveren aan de verdere groei van de datacenterindustrie in en rond Amsterdam, terwijl tegelijkertijd de impact op het milieu en de leefomgeving in de regio Amsterdam verder wordt verminderd.”

“Tech Data GLMS vindt het erg interessant om samen te werken met het ecosysteem van participanten van Green IT Amsterdam en samen verder invulling te geven aan de verduurzaming van de ICT- en datacentersector”, aldus Dies de Munck. Naast dit initiatief heeft Tech Data recent ook TDRenew opgezet, een inruilprogramma waarmee resellers en vendoren eenvoudig en gebruiksvriendelijk hun gebruikte mobiele devices aan kunnen bieden. De devices worden volledig gewist, uitgebreid geïnspecteerd en krijgen na goedkeuring een tweede leven. De afgekeurde devices worden met de geldende wetgeving duurzaam gerecycled, verwerkt of verwijderd.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!