Witold Kepinski - 08 februari 2019

Gemeente Amsterdam kiest voor AFAS HR-software

Gemeente Amsterdam kiest voor AFAS HR-software image

De Gemeente Amsterdam zet stappen in die richting met de HR-software van AFAS. Inzet van de vernieuwing is betere digitale dienstverlening door de 16.000 medewerkers. De keuze is gemaakt via een Europese aanbesteding. Met de komst van AFAS software wordt er naar verluidt afscheid genomen van ADP Workforce PersonnalView en Raet Payroll Gemal.

“De inschrijving van AFAS was goed voorbereid en was goed opgebouwd”, zegt Pim van den Berg, projectleider van de aanbesteding voor het personeels- en salarissysteem bij de gemeente Amsterdam. “Vooral de gebruiksvriendelijkheid viel enorm op. Het ziet er goed uit. Met name de eenvoud en overzichtelijkheid van het systeem gaat het werk van onze 16.000 medewerkers een stuk makkelijker maken.”

Het nieuwe personeels- en salarissysteem vormt de basis voor de omringende processen en systemen. Ook levert de software snel de relevante managementinformatie. Gerben Eversdijk, commercieel manager Publieke Sector bij AFAS: “Gemeente Amsterdam had een doel met de aanbesteding: wendbaar zijn in een snel ontwikkelende omgeving. Het serviceportaal van AFAS automatiseert alle registrerende processen én geeft maximale mogelijkheden om alles op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom continu te verbeteren en door te ontwikkelen.”

Met de grootste gemeente van Nederland als nieuwe klant zet AFAS Software de groei in de publieke sector door aldus Eversdijk.

SLTN Vierkant AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!