Wouter Hoeffnagel - 15 februari 2019

Mendix realiseert native integratie met IBM’s Cloud Services en Watson

Mendix realiseert native integratie met IBM’s Cloud Services en Watson image

Mendix, onderdeel van Siemens en gespecialiseerd in low-code, kondigt aan dat het Mendix-platform geoptimaliseerd is voor de IBM-cloud. Mendix is daarmee het enige cloud-native, enterprise low-code ontwikkelplatform dat geïntegreerd kan worden met IBM Cloud Services. De architectuur van Mendix biedt volledige ondersteuning voor Kubernetes containerisatie voor het IBM-ecosysteem. Dit betekent ook dat Mendix low-code applicatie-ontwikkelaars eenvoudige toegang hebben tot de functies van Watson.

De aankondiging werd gedaan tijdens de IBM Think 2019 conferentie die deze week plaatsvindt in San Francisco. "Het doel van de samenwerking tussen Mendix en IBM is om de eenvoudige 'drag-and-drop' low-code applicatie-ontwikkeling naar de enterprise cloud-markt te brengen. Daarbij kan bovendien gebruikgemaakt worden van de AI-functionaliteit van Watson voor grote hoeveelheden gebruikers en voor het versnellen van innovatie", vertelt Erno Rorive, de senior product manager van Mendix die het nieuws onthulde op IBM Think. "De integratie van het Mendix-platform met IBM Cloud en Watson creëert een gouden driehoek van zakelijke oplossingen die de basis leggen voor de volgende generatie slimme applicaties die de kracht van AI gebruiken voor branchespecifieke oplossingen."

Geoptimaliseerd voor IBM Cloud

Mendix heeft voor de IBM Cloud-infrastructuur de volgende onderdelen geoptimaliseerd op zijn platform:

  • Bredere toegang tot IBM Cloud Services. De integratie van Mendix’s low-code app development en de toepassing daarvan met Watson’s AI-functionaliteit, zorgt ervoor dat zakelijke klanten kunnen experimenteren met AI-diensten. Ook hebben zij daarmee toegang tot content van the Weather Channel, App ID en App Launch op de IBM Cloud.
  • Volledige ondersteuning voor Kubernetes. Geïntegreerde ondersteuning voor Kubernetes container management is nu onderdeel van de cloud-native architectuur van Mendix. Native ondersteuning voor Kubernetes maakt gestroomlijnd beheer en toepassing in zowel publieke, private als hybride clouds mogelijk. Dankzij de integratie met IBM Cloud en het Mendix-platform kunnen organisaties besparen op IT-overhead door horizontale schaalbaarheid en moeiteloos beheer bij het migreren van legacy-systemen of bij het creëren van nieuwe cloud-native microservices functies.
  • Single Sign-on. De platform-integratie zorgt voor een prettige gebruikservaring voor alle Mendix low-code applicaties. Met slechts een klik worden deze toegevoegd aan IBM’s Cloud catalogus van third party leveranciers. Hiermee kunnen klanten bedrijfskritische applicaties inzetten en monitoren in een enkel IBM-dashboard waarmee er geen andere logins en wachtwoorden nodig zijn. 
  • Eenvoudige betaling met IBM Cloud. Dankzij het nieuwe gestroomlijnde financiële platform krijgen klanten slechts één factuur voor diensten die zij afnemen via de IBM Cloud. Door het toevoegen van het Mendix-platform aan IBM Cloud catalogus, kunnen klanten snel aan de slag met Mendix low-code applicatie-ontwikkeling. Door gebruik te maken van hun IBM Cloud Credits kunnen ze commerciële voordelen behalen tegen de laagste total cost of ownership.

Drempel verlagen

“De integratie van het betalingsplatform verlaagt de drempel voor nieuwe gebruikers die een manier zoeken om innovatieve producten te ontdekken. Het wordt veel makkelijker voor organisaties om te experimenteren en hun applicatielandschap uit te breiden met low-code ontwikkeling tegen een veel lagere investering en risico dan gebruikelijk is”, aldus Rorive.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!