Witold Kepinski - 17 juli 2019

Microsoft toont tijdens Inspire in Las Vegas nieuwe product innovaties

Microsoft toont tijdens Inspire in Las Vegas nieuwe product innovaties image

Microsoft heeft tijdens zijn Inspire 2019 partner event in Las Vegas diverse nieuwsaankondigingen gedaan. Er zijn enkele honderden Nederlandse partners aanwezig. Presentaties zijn te volgen via de Inspire Microsite. Woensdag 17 juli om 17:30 uur Nederlandse tijd is er een livestream met keynotes van ceo Satya Nadella en president Brad Smith.

Microoft Teams zit in de lift zo meldt het bedrijf. Slechts twee jaar na de lancering heeft Microsoft Teams nu dagelijks 13 miljoen actieve gebruikers en 19 miljoen wekelijkse actieve gebruikers. Ook volgen er nieuwe functies in Microsoft Teams waaronder nieuwe manieren om zorgorganisaties en eerstelijnsmedewerkers te ondersteunen. Bijkomende nieuwe partnerintegraties omvatten ondersteuning voor contactcenters, leveranciers van compliance-diensten en cloudoplossingen.

ISV

Ook is er ISV nieuws. Microsoft kondigde verder de algemene beschikbaarheid van het ISV Connect-programma voor bedrijfsapplicaties en innovaties voor ISV’s aan, waaronder ISV Studio, Power BI Template Apps en integratie met Azure DevOps. Daarnaast zijn er specifieke innovaties geïntroduceerd voor de automotive en banking sectoren.

Cloud

Verder zijn er updates over het Azure cloud aanbod. De algemene beschikbaarheid van Azure Kinect DK in de VS en China is tijdens Inspire aangekondigd en investeringen in migratie-oplossingen, met aandacht voor oplossen van migratie-pijnpunten via het Azure Migration-programma.

AI

Verder zet Microsoft AI in voor cultureel erfgoed. De vierde pijler van AI for Good, AI for Cultural Heritage ofwel AI voor cultureel erfgoed, maakt gebruik van de kracht van Microsoft AI. Dit stelt mensen en organisaties in staat het erfgoed van mensen, taal, plaatsen en historische voorwerpen te behouden en te beschermen zo meldt Microsoft.

MSP

Er zijn onder andere verbeteringen rond Azure, Dynamics 365 en Teams. Dit staat te lezen in de Book of News, een uitgebreid PDF document. Zo groeit de CSP business stevig door en Microsoft introduceert verder Azure Lighthouse, dat MSPs ondersteunt rond gedifferentieerde managed services.

Azure

Tevens wordt tijdens Inspire het Azure Migration Program belicht en verder ook Azure Data Box, Azure Migrate Tool en het Azure AI Accelerate Program. Verder komen er updates voor Microsoft Teams, cloud security, Advanced Specializations (oa voor Linux, SAP, Azure, Kubernetes, etc), Dynamics 365, het Applications ISV Connect Program en zijn AppSource marketplace.

Microsoft introduceerde recent zijn Cloud Adoption Framework voor Azure dat tijdens Inspire verder wordt belicht. Het Microsoft Cloud Adoption Framework voor Azure is de One Microsoft platform voor cloud-acceptatie, waarbij best practices van Microsoft-medewerkers, -partners en -klanten worden geconsolideerd en gedeeld.

Presentaties zijn te volgen via de Inspire Microsite. Woensdag 17 juli om 17:30 uur Nederlandse tijd is er een livestream met keynotes van ceo Satya Nadella en president Brad Smith.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!