Redactie - 16 november 2019

Franse Sewan neemt Belgische VoIP-leverancier 3StarsNet over

De Belgische VoIP-leverancier 3StarsNet is overgenomen door het Franse Sewan. Die doopt 3StarsNet om tot Sewan België.

Met meer dan 350 miljoen belminuten per jaar is 3StarsNet één van de grootste alternatieve aanbieders van telefoondiensten voor professionels (Voice over IP) in België. Het bedrijf biedt naast VoIP ook diensten aan als 'PBX in the cloud' en nummerhosting. Ook connectiviteit via radiogolven en glasvezel is mogelijk via dochteronderneming Mac Telecom.

Sewan wordt actief in België

Door de overname wordt het Franse Sewan nu ook actief bij de Belgische zuiderburen. Sewan is opgericht in 2007 en telt ondertussen zo'n 450 medewerkers en is goed voor een omzet van 115 miljoen euro. Naast Frankrijk, is het ook al actief in Spanje en Duitsland. Daar komt dus nu België bij. "De expertise en ervaring van ons Belgisch team in combinatie met de extra middelen en het distributiemodel van Sewan zullen het verschil maken in onze markt", verduidelijkt Julien Kutter, CEO van 3StarsNet in een persbericht.

Sewan biedt cloudgebaseerde - veelal bedrijfskritische - communicatiediensten aan, en heeft naar eigen zeggen 750.000 eindgebruikers verdeeld over 55.000 verschillende bedrijven. Sewan werkt met meer dan 850 distributiepartners, variërend van operators en internetproviders tot integrators en telefooninstallateurs.

In samenwerking met Datanews

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!