Redactie - 24 augustus 2020

Ingram Micro vermindert milieu-impact van e-afval

Ingram Micro vermindert milieu-impact van e-afval image

Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services, gebruikmakend van zijn ITAD-services, heeft aangekondigd dat het zich zal inzetten voor afvalneutrale verwijdering van de notebooks voor werknemers die op de secundaire markt worden verkocht. Het initiatief versterkt het verantwoorde recyclingprogramma van de organisatie , dat ook een toewijding aan het wereldwijde e-Stewards-certificeringsproces omvat, waardoor de hoogste industriestandaard van ITAD-services aan zijn klanten wereldwijd wordt gegarandeerd.

Ingram Micro heeft de afgelopen jaren aanzienlijke investeringen gedaan in zijn ITAD-diensten. Een belangrijk voordeel van deze services is de mogelijkheid om de levensduur van IT-middelen te verlengen en te zorgen voor verantwoorde recycling van IT-apparaten. Ingram Micro ondersteunt niet alleen ITAD-behoeften voor wereldwijde klanten , maar maakt ook gebruik van zijn eigen diensten om notebooks van werknemers te verwerken zodra ze buiten gebruik worden gesteld.

De levensduur van notebooks voor werknemers wordt verlengd door de verkoop op de secundaire markt; Ingram Micro kan er echter niet voor zorgen dat ze aan het einde van hun levensduur op verantwoorde wijze worden afgevoerd. Om dit te compenseren, heeft Ingram Micro zich aangemeld bij Closing the Loop , een leverancier van duurzame oplossingen die elektronisch afval uit ontwikkelingslanden haalt en ervoor zorgt dat het op verantwoorde wijze wordt gerecycled, om zo het telefoongewicht van de notebooks van zijn werknemers uit e-waste-stromen te verwijderen. Als gevolg hiervan zullen naar schatting 12.000 telefoons worden omgeleid.

“Als marktleider in omgekeerde logistiek en ITAD-services is het belangrijk om verantwoordelijk te handelen en te proberen te compenseren voor e-waste waarover wij geen controle hebben. Samenwerken met Closing the Loop om de impact van de notebooks van onze werknemers te compenseren, is een extra positieve stap in onze voortdurende inspanningen om het bewustzijn te vergroten en de manier waarop met elektronica wordt omgegaan na het eerste gebruik te veranderen ”, aldus Todd Zegers, vice-president van omgekeerde logistiek & ITAD, Ingram Micro. "Als dochterondernemingen van de Coalition for American Electronics Recycling werken we ook samen met marktleiders en de Amerikaanse overheid aan wetgeving om meer recycling binnen de Amerikaanse grenzen te stimuleren, in plaats van apparaten naar het buitenland te exporteren waar we niet kunnen zorgen voor verantwoorde recycling en afvalverwerking."

Ingram Micro onderzoekt ook hoe de wereldwijde e-waste-stromen aanzienlijk kunnen worden verminderd door andere organisaties in staat te stellen gebruik te maken van de diensten van Closing the Loop. De relatie ondersteunt ook VN-duurzame ontwikkelingsdoelstelling #12, gericht op verantwoorde consumptie en productie.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
Comstor BW en BN 5 dec tm 17 dec 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!