Redactie - 09 december 2020

Fortinet neemt netwerk monitoring specialist Panopta over

Fortinet neemt netwerk monitoring specialist Panopta over image

Fortinet, aanbieder van geïntegreerde en geautomatiseerde cyberbeveiligingsoplossingen, heeft aangekondigd dat het Panopta heeft overgenomen, de SaaS-platforminnovator die volledige zichtbaarheid van de stack en geautomatiseerd beheer van de gezondheid van een bedrijfsnetwerk, inclusief servers, netwerkapparaten, containers, applicaties, databases, virtuele apparaten en cloudinfrastructuur.

Klanten versnellen hun digitale innovatie-initiatieven en de gebruikerservaring bepaalt het succes van een applicatie, aldus Fortinet. Ervoor zorgen dat de infrastructuur 100% uptime heeft, is van cruciaal belang. De cloudgebaseerde oplossing van Panopta biedt een compleet beeld van elke service, netwerkapparaat en applicatie in elke implementatie, of het nu gaat om containers, cloud, on-prem of hybride. Fortinet’s Security Fabric, gecombineerd met Panopta's schaalbare netwerkmonitoring- en diagnoseplatform, stelt Fortinet in staat om de meest uitgebreide netwerk- en beveiligingsbeheeroplossing voor bedrijven of serviceproviders aan te bieden zo beweert het bedrijf.

Naast het verder verbeteren van de beveiliging en prestaties van de hybride netwerkinfrastructuur van klanten, zal de gecombineerde oplossing naar verwachting de real-time monitoring en effectiviteit van de infrastructuur die de beveiligingsdiensten van Fortinet aandrijft, inclusief cloudgebaseerd, verbeteren. SASE-service, e-mail, beveiligingsanalyses en firewalls voor webtoepassingen zullen bijvoorbeeld profiteren van de continue monitoring en diagnostiek die wordt geboden door het Panopta-platform.

Integratie tussen Panopta's oplossing en Fortinet's FortiGate Next-generation Firewall en Secure SD-WANoplossing zal de SD-WAN-connectiviteit en prestaties verder verbeteren. Bovendien kan de integratie van Panopta's geautomatiseerde incidentbeheer met ons SOAR-platform een enkel platformoverzicht opleveren voor IT-teams om proactief realtime netwerkstatusincidenten te diagnosticeren en op te lossen.

MSSP

Panopta's platform is gebouwd om partnervriendelijk te zijn, MSSP's en partners met toegevoegde waarde in staat te stellen de multi-tenant-oplossing eenvoudig in hun eigen aanbod te integreren en snel waarde toe te voegen aan hun eindklanten. De op rollen gebaseerde toegangscontrole van de Panopta-oplossing biedt een granulaire bestuurslaag tussen klanten, en ook binnen de teams van het Network Operations Center (NOC) en Security Operations Center (SOC).

In de huidige externe werkomgeving hebben de beschikbaarheid, prestaties, beveiliging en kwaliteit van een applicatie en zijn componenten allemaal invloed op de ervaring van de eindgebruiker. De oplossing van Panopta analyseert zowel netwerkstatusstatistieken als applicatieprestaties om potentiële probleemgebieden te identificeren die de gebruikerstoegang kunnen beïnvloeden, en maakt een snelle, geautomatiseerde oplossing mogelijk (ook wel Digital Experience Monitoring of DEM genoemd).

Met de overname van Panopta zal Fortinet het meest uitgebreide beveiligingsgestuurde netwerkplatform in de branche leveren door nieuwe mogelijkheden toe te voegen op het gebied van netwerkmonitoring, -detectie en incidentrespons aldus Fortinet.

SLTN Vierkant Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!