Redactie - 15 december 2020

Infradax neemt NewComm IT en Office Extensions over

IT-dienstverlener Infradax, een portfoliobedrijf van BB Capital Investments, heeft branchegenoten NewComm IT en Office Extensions overgenomen. Dat maken de verschillende partijen bekend. In november nam Infradax ook al Dutch Delta Group over.

‘De overnames van NewComm IT en Office Extensions liggen in lijn met onze strategie om met Infradax een specialist te worden binnen verschillende sectoren in de IT-dienstverlening,’ aldus Susan van Koeveringe, CEO van investeringsmaatschappij BB Capital Investments, dat eerder dit jaar een meerderheidsbelang heeft genomen in Infradax. ‘Onze focus ligt op de sectoren overheid, onderwijs en zorg, waar Infradax zowel door autonome groei als via vervolgacquisities haar marktpositie wil versterken.’ Vorige maand werd de overname van Dutch Delta Group aangekondigd, dat met een klantenbestand van ruim 220 gemeenten meer dan de helft van deze markt bedient.

‘Door de toevoeging van NewComm IT en Office Extensions breidt Infradax haar managed services-dienstverlening uit met een sterke geografische spreiding in Nederland. Beide bedrijven worden een geïntegreerd onderdeel van de dienstverlening van de groep,’ aldus Tjeerd van ’t Veld, CEO van Infradax. ‘Dutch Delta Group is binnen de groep de specialist in de overheidssector en kan nu het brede dienstenpakket van Infradax aan haar klanten aanbieden. Het management van alle bedrijven blijft actief onder Infradax. Wij zijn verheugd hen als nieuwe collega’s te verwelkomen.’ De Infradax Group gaat in de nieuwe samenstelling naar een omzet van circa 30 miljoen euro en ruim 100 medewerkers.

Susan van Koeveringe: 'Wij zien binnen onderwijs, zorg en overheid een verschuiving plaatsvinden waarbij de totale IT-dienstverlening steeds meer als geheel wordt belegd bij één onderneming. Infradax heeft de ambitie om als Nederlandse partij te kunnen voldoen aan richtlijnen en keurmerken die nodig zijn in deze targetsectoren. Belangrijke certificeringen, naast de standaard IT Code of Practice ISO 20000, zijn onder andere ISO 27001 voor informatiebeveiliging en ISO14001 voor milieu. Ook biedt Infradax de zekerheid dat data uitsluitend wordt opgeslagen in Nederlandse datacenters.'

Tjeerd van 't Veld: ‘Onze kennis op het gebied van datacenter infrastructuur en circulaire IT-diensten, gecombineerd met sector expertise en versterking van managed services, werkplekbeheer, clouddiensten en het beheren van Office en Sharepoint omgevingen, zorgt voor een compleet aanbod van hybride IT-diensten.’

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023
Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!