Witold Kepinski - 12 januari 2021

Agilitas IT Solutions opent Europese logistieke hub in Amsterdam

Agilitas IT Solutions opent Europese logistieke hub in Amsterdam image

Het Britse Agilitas IT Solutions, wereldwijde leverancier van channel diensten, heeft de lancering aangekondigd van zijn nieuwe Europese logistieke hub in Amsterdam, Nederland. De faciliteit werd geopend als resultaat van de toewijding van Agilitas om ervoor te zorgen dat haar klanten en partners continuïteit van de dienstverlening krijgen na de recente Brexit-deal tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU.

De nieuwe hub zal worden gebruikt om technologische hardware te bevatten en Agilitas in staat te stellen de EU-activiteiten voort te zetten zonder dat dit gevolgen heeft voor zijn logistieke diensten en supply chain management.

John Street, Operations Director bij Agilitas: “Als internationale leverancier van oplossingen met een sterke aanwezigheid in Europa was het garanderen van continuïteit en stabiliteit door de terugtrekking van het VK uit de Europese Unie altijd van groot belang voor Agilitas en onze klanten. Hoewel het zeker bemoedigend is dat er nu een handelsovereenkomst is gesloten tussen het VK en de EU, was het ook van het grootste belang voor Agilitas om voorbereid te zijn op elk potentieel scenario. "

Na het EU-referendum in 2016 heeft Agilitas een Brexit-taskforce opgericht die de ontwikkelingen actief zou volgen om ervoor te zorgen dat het Britse bedrijfsleven tijdens de terugtrekking en de daaropvolgende overgangsperiode veilig zou zijn. Een belangrijke prioriteit van de toegewijde groep was het minimaliseren van de impact van eventuele wijzigingen in de regelgeving die van invloed kunnen zijn op het vermogen van Agilitas om zowel de Britse als de Europese markten te bedienen.

Door een logistiek knooppunt op het continent te vestigen, is Agilitas beter geplaatst om problemen aan te pakken rond handel, tarieven en vrij verkeer die voortvloeien uit de terugtrekking van het VK uit de Europese Unie.

John Street besluit: “Internationale bedrijven zoals Agilitas moeten altijd voorbereid zijn op verandering. We hebben de afgelopen maanden nauw samengewerkt met onze partners in de toeleveringsketen en hebben agile actieplannen geïmplementeerd om ons in staat te stellen onze EU-klanten te blijven ondersteunen, die het serviceniveau moeten krijgen dat ze gewend zijn. We zijn altijd op zoek om ons aan te passen en te evolueren naarmate de industrie zich ontwikkelt, en onze Europese logistieke hub is slechts een van de manieren waarop we ons bedrijf transformeren om relevant te blijven voor klanten en om kanaaldiensten van wereldklasse te blijven bieden."

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!