Witold Kepinski - 01 februari 2021

IT Distributeurs zien dit jaar omzet stijgen

IT Distributeurs zien dit jaar omzet stijgen image

Volgens CONTEXT, een Brits IT-marktonderzoeksbureau, kan de omzet voor IT-distributie speler in heel Europa in de eerste drie maanden van 2021 op jaarbasis verdubbelen in de eerste drie maanden van 2021, aangezien de vraag vanaf eind vorig jaar sterk blijft.

De verwachting van CONTEXT voor het eerste kwartaal van 2021 is een groei van de kanaalverkoop tussen 6% en 12%, met een centraal geval van 7,4%. Dit komt nadat de distributieverkopen in de regio in het vierde kwartaal van 2020 een recordaantal van 26,3 miljard euro en een jaar-op-jaargroei van 10,2% bereikten.

De voorspellingen worden ondersteund door verschillende factoren, met name een sterke start van het jaar, die in week 2 22% jaar-op-jaar groei liet zien tot 1,8 miljard euro aan inkomsten - cijfers die meestal pas later in het kwartaal worden gezien.

Categorieën voor thuiswerken en studeren, zoals mobiel computergebruik, blijven deze sterke prestatie leveren te midden van aanhoudende lockdown maatregelen, waarbij notebooks in de eerste twee weken van het jaar een omzetgroei van 70% noteerden. Volgens onderzoek van CONTEXT wordt zelfs voorspeld dat de sector voor mobiel computergebruik in het eerste kwartaal van 2021 25% zal groeien. Een vergelijkbare vraag zal leiden tot een voorspelde groei van 25% in monitoren, 20% in computercomponenten en 30% in computeraccessoires.

Audio Video toepassingen in trek

Er blijft ook veel vraag naar AV-kit en zal in het eerste kwartaal van 2021 met naar schatting 30% jaar-op-jaar groeien, terwijl nieuwe technologieën zoals smart home-producten in die periode met 14% zullen toenemen.

Mede door dezelfde COVID-gerelateerde redenen zal de verkoop van desktops (-16%), LFD's (-5%) en andere beeldschermen (-7%) in het eerste kwartaal dalen.

Infrastructuur en beveiliging (-2%) zullen ook gematigd blijven in het eerste kwartaal, hoewel dit naar verwachting zal verbeteren naarmate 2021 vordert, ondanks dat een deel van deze investering naar de cloud gaat.

"Alles wat we horen, is van een aanhoudend sterke vraag op belangrijke technologiegebieden die thuiswerken ondersteunen, zoals mobiel computergebruik", aldus Adam Simon, directeur van CONTEXT Global. “Onze verwachtingen zouden zelfs nog hoger zijn geweest als distributeurs toegang hadden gehad tot alle voorraad die ze nodig hadden om aan de vraag te voldoen. Een van de grootste uitdagingen voor de industrie dit jaar wordt de toeleveringsketen."

Wat betreft de cloud, de pure SaaS-verkoop in de grootste economieën van Europa overtrof vorig jaar de gemiddelde maandelijkse inkomsten van 2019 met minstens 20%. SaaS-apps op gebieden als kantoorproductiviteit, beveiliging en netwerkbeheer zijn goed geplaatst om te voldoen aan de behoeften van externe werknemers en zullen naar verwachting goed presteren in 2021.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!