Redactie - 08 juni 2021

Virtual SIRIS van Datto is vernieuwd

Virtual SIRIS van Datto is vernieuwd image

Datto, leverancier van cloudgebaseerde software- en technologieoplossingen geleverd via MSP's (Managed Service Providers), vernieuwt zijn Virtual SIRIS (vSIRIS) gegevensbeschermingssoftware. De nieuwe versie van de Datto SIRIS-oplossing, die wordt geleverd als een virtuele appliance, helpt MSP's te voldoen aan de uiteenlopende gegevensbeschermingsbehoeften van hun MKB-klanten met volledig geïntegreerde software die draait op hun eigen hardware.

vSIRIS is ontworpen ter ondersteuning van private cloud- en virtuele omgevingen en biedt MSP's een uitgebreide, schaalbare softwareoplossing die wordt ondersteund door de Datto Cloud. De oplossing biedt dezelfde mogelijkheden op het gebied van back-up en herstel als SIRIS. MSP's kunnen hiermee klanten beschermen zonder dat ze Datto-hardware nodig hebben. vSIRIS kan op afstand worden geïnstalleerd en draait als een virtuele machine (VM) in VMware ESX of Microsoft Hyper-V-omgevingen. Het biedt de mogelijkheid tot het toevoegen van dynamische resources ter ondersteuning van veranderende werklasten. Daarnaast maakt het verbinding met externe opslag, waaronder storage area networks (SAN) en network-attached storage (NAS) apparaten.

Schaling en beheer vereenvoudigd

Datto wijst erop dat het MSP-gerichte ontwerp van vSIRIS minder administratieve overhead vereist dan veel andere oplossingen. Ook vereenvoudigt het schaling en beheer, wat tot lagere totale eigendomskosten voor MSP's leidt.

Geautomatiseerde, geverifieerde back-ups worden lokaal en in de cloud opgeslagen, waardoor ze eenvoudig toegankelijk zijn en klaar staan voor elk herstelscenario. vSIRIS biedt opties van ransomwareherstel tot direct cloudherstel tot bare metal-herstel en alles daartussenin. Datto's private cloud biedt een reeks opties voor het bewaren van data, een keuze uit regionale datacenters en de mogelijkheid om data en bedrijfsactiviteiten van klanten snel te schalen en te herstellen.

De Inverse Chain-technologie van Datto voor back-ups bestrijdt de hoge uitvalpercentages die gepaard gaan met traditionele incrementele back-ups. Inverse Chain zorgt volgens Datto voor een veerkrachtigere bescherming en een efficiënt opslagbeheer. Alle back-ups worden gescand op ransomware en back-upbestanden zijn bestand tegen ransomware-aanvallen.

'Hardwareloze optie in de SIRIS-productlijn'

"De toenemende beveiligingsincidenten hebben het belang van bedrijfscontinuïteit als laatste verdedigingslinie voor MSP's en hun klanten onderstreept", zegt Radhesh Menon, Chief Product Officer bij Datto. "vSIRIS wordt opnieuw geïntroduceerd als een hardwareloze optie in de SIRIS-productlijn. Waardoor MSP's de extra flexibiliteit krijgen die ze nodig hebben om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van hun klanten op het gebied van databescherming op locatie, in virtuele omgevingen en in privé-clouds - allemaal met hetzelfde volledig geïntegreerde, single pane of glass-beheer dat partners inmiddels gewend zijn van Datto Unified Continuity."

Meer informatie over vSIRIS is beschikbaar in de BCDR Buyers Guide voor MSP's, die hier kan worden aangevraagd.

Cloudian BW - week 11/12-2023 Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!