Redactie - 04 maart 2024

SaaS Defense en SaaS Protection van Datto zijn MSP only

Een belangrijk aandachtspunt bij werken in de cloud is de veiligheid van je gegevens. Want de risico's voor data in de cloud, zijn in de praktijk niet anders dan die voor je lokale data. Datto ondersteunt klanten bij de bescherming van hun data in de cloud met de geavanceerde threat protection- en spam filtering- oplossing SaaS Defense en back-up-oplossing SaaS Protection, die beide heel nadrukkelijk gericht zijn op MSP's.

SaaS Defense en SaaS Protection van Datto zijn MSP only image

Hans ten Hove, de Area Vice President Continental Europe van security-specialist Datto: “Deze diensten zijn ‘MSP only’: we hebben ze exclusief voor MSP’s ontwikkeld. Daarin zijn we uniek. Dit biedt MSP’s echt de mogelijkheid om een stap verder te gaan dan wat ze gewend waren, doordat ze niet alleen aan de achterkant, maar ook aan de voorkant met hun klanten over security kunnen praten.”


Wat is je strategie?

Voor IT-beslissers heeft Ten Hove een gouden tip. “Het is belangrijk dat ze goed nadenken over het hebben van een strategie voor het beschermen en de backup van hun Microsoft 365- en Google Workspace-data. Het feit dat het in de cloud staat bij een grote en gerenommeerde partij, wil niet zeggen dat de data goed geback-upt en veilig is. Daar moet je zelf voor zorgen. Dat staat ook in de voorwaarden van dat soort aanbieders. Zij zijn verantwoordelijk voor het in de lucht houden van de infrastructuur, jij bent verantwoordelijk voor de back-up en de security van je bestanden. Net zoals je dat ook op je eigen computer bent.”

Lees het volledige interview met Hans ten Hove van Datto hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!