Wouter Hoeffnagel - 24 november 2021

Harmony Endpoint-licenties Check Point in Ingram Micro Cloud Marketplace

Harmony Endpoint-licenties Check Point in Ingram Micro Cloud Marketplace image

Als distributeur biedt Ingram Micro de EndPoint licenties van Check Point in een periodieke ‘pay per month’-licentievorm. Op maandelijkse basis bepaalt de gebruiker zelf hoeveel licenties hij nodig heeft. Men kan deze Harmony Endpoint-licenties naar eigen behoefte op- en afschalen. Zo wordt alleen betaald voor wat werkelijk wordt gebruikt. De Endpoint securityproducten van Check Point Software Technologies worden op deze wijze door Ingram Micro binnen het bereik van het Nederlandse mkb gebracht.

Veel endpoint softwarebedrijven zijn de afgelopen jaren geleidelijk overgestapt naar een subscriptie-licentiemodel. Voorheen was men eigenaar van de software en betaalde men een jaarlijkse vergoeding voor de updates en support. Een software abonnement voor een vast aantal gebruikers. Daar komt verandering in met het maandelijkse model van Check Point dat Ingram Micro nu als distributeur aanbiedt.

'Mooie kans voor partners'

Ingram Micro’s Sales Manager Security, Jan-Willem van der Velde, gelooft onvoorwaardelijk in de toegevoegde waarde van het ‘pay per month’-model van Check Point. "Bij Ingram Micro streven we er voortdurend naar om de beste oplossing te bieden aan onze partners en hun eindklanten. Door de samenwerking met Check Point uit te bouwen, heeft Ingram Micro naast onze bestaande Check Point-toepassingen via onze Cloud Marketplace een fantastische propositie met het Ingram Micro Cyber Security-portfolio", aldus Van der Velde.

'Wij zijn uitermate tevreden over de samenwerking met Check Point. Met de reeds beschikbare oplossingen van Check Point via onze Cloud Marketplace is de toevoeging van het Check Point Harmony Endpoint ‘pay per month’-model wederom een mooie kans voor onze partners en hun eindklanten. Wij kijken samen met Check Point voortdurend naar mogelijkheden om onze samenwerking uit te bouwen en te intensiveren.”

Meer flexibiliteit en innovatie

Check Point’s Distributiemanager Nederland, Bastiaan Mol, heeft grote verwachtingen voor dit nieuwe licentiemodel. “Klanten zijn op zoek naar meer flexibiliteit en doorgedreven efficiëntie, waarbij ze het consumptiemodel zoveel mogelijk willen afstemmen op hun noden en het beschikbare budget. Anderzijds zijn klanten op zoek naar innovatieve modellen om diensten aan te kopen. Dit nieuwe licentiemodel dat gekoppeld wordt aan een nieuwe manier van aankopen via een online platform, speelt in op beide aspiraties", aldus Mol.

Een software subscription licentiemodel heeft tot gevolg dat er jaarlijks een gelijk bedrag voor de software wordt betaald. Tussentijdse wijzigingen van gebruikersaantallen of de licentievorm is dan niet mogelijk. U betaalt zo voor het 2de en 3de jaar net zoveel als voor het 1ste jaar. Ingram Micro biedt met het Cloud Blue-platform de mogelijkheid om flexibel met softwarelicenties en -kosten om te gaan. Deze maandelijkse Pay As You Go-mogelijkheid passen resellers al toe op hun Office365 licenties. Nu kunnen ze deze ook doortrekken naar hun Check Point Harmony Endpoint-licenties.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!