Redactie - 18 december 2021

Fujitsu is Champion in 2021 Canalys EMEA Channel Leadership Matrix

Fujitsu is Champion in 2021 Canalys EMEA Channel Leadership Matrix image

Het Fujitsu SELECT partnerprogram is uitgeroepen tot Champion in de Canalys EMEA Channel Leadership Matrix. Fujitsu’s partner accountmanagement, toewijding aan channel-led business, trainingen, technische ondersteuning en voortdurende investeringen werden bijzonder hoog gewaardeerd in de vendor benchmark die werd ingevuld door huidige partners.

Volgens analistenbureau Canalys is de rol van de channel belangrijker dan ooit. Veranderende eisen van klanten zorgen voor ingrijpende verschuivingen in go-to-market modellen en vendor/partner relaties. Als antwoord op deze uitdagingen merkt Canalys op dat de IT-industrie zich in 2021 sterk heeft hersteld, nu bedrijven digitale technologieën omarmen, de toenemende uitdagingen op het gebied van cyberveiligheid aanpakken en flexibiliteit in bedrijfsprocessen inbouwen.

Ontwikkelingen

Voor Fujitsu betekent de Champion-status dat zij het hoogste prestatieniveau op het gebied van channelbeheer heeft behaald en het bevestigt de jaarlijkse verbetering. De beoordelingen omvatten scores die zijn afgeleid van de Canalys Candefero vendor benchmark. Deze benchmark beoordeelt de mening van channelpartners over technologieverkopers op twaalf gebieden van channelbeheer. De scores van de leveranciers worden geëvalueerd aan de hand van hun channelgerichtheid en hun consistentie in het ondersteunen van de activiteiten van partners.

Fernanda Catarino (foto), Head of Channel, Alliances and Ecosystem Europe bij Fujitsu: "Dit jaar heeft onze industrie voor een aantal grote uitdagingen gestaan, van de pandemie tot chipschaarste en problemen met de toeleveringsketen. Bij Fujitsu hebben we blijvend gewaarborgd dat onze partners de juiste combinatie van technologieën kunnen blijven leveren en daarmee voldoen aan de zakelijke doelstellingen van hun klanten. We hebben dit ondersteund met uitgebreide begeleiding voor een consultatieve verkoopaanpak en toegang tot nieuwe infrastructuur via ons groeiende Partner Ecosysteem - waardoor elke Fujitsu-partner toegang heeft tot het krachtvermeerderende effect bij het delen van hun superkrachten."

Partners

De kwaliteit van Fujitsu's partner accountmanagement, toewijding aan channel-led business, training support en investeringen, zoals het TechCommunity training platform en technische ondersteuning zijn enkele van de factoren die hebben bijgedragen aan de beoordeling. Partners waarderen ook de focus van Fujitsu op belangrijke groeisegmenten, waaronder onderwijs - evenals de duurzaamheidsinitiatieven. De Champion-status weerspiegelt hoe het Fujitsu SELECT Partner Program zich voortdurend ontwikkelt en daarmee tegemoetkomt aan de veranderende behoeften van partners.

Alastair Edwards, Chief Analyst bij Canalys, licht toe: "De positie van een leverancier in de Channel Leadership Matrix is gebaseerd op feedback van partners in combinatie met een gedetailleerde beoordeling van recente channelactiviteiten. Hieronder vallen investeringen, strategie en uitvoering - en de toekomstverwachtingen van een leverancier. Voor een leverancier is het bereiken van de Champion-status een indrukwekkende prestatie. Het weerspiegelt de hoogste niveaus van channelbeheer in combinatie met een jaarlijkse verbetering. Voor Fujitsu is de erkenning als Champion ook een bevestiging van de aanhoudende inspanningen die nodig zijn om met en voor haar partners een momentum te bereiken en te behouden."

In de loop van 2021 heeft Fujitsu zijn SELECT-programma verder ontwikkeld, waarbij het zich meer richt op het helpen van partners bij het aanpakken van actuele uitdagingen. Het Ecosystem Platform verbindt partners met complementaire IP, terwijl co-creatie tussen partners wordt aangemoedigd en vergemakkelijkt. Door een forum te creëren dat samenwerking tussen partners ondersteunt, kan ook worden deelgenomen aan projecten die verder reiken dan het werkterrein van de individuele partners. Bovendien is uSCALE een flexibel, pay-as-you-go hardwarelicentieprogramma dat partners in staat stelt hun cashflow effectief te beheren met flexibele inkoopopties, aantrekkelijke betalingsplannen en op verbruik gebaseerde prijzen.

SLTN Vierkant Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!