Wouter Hoeffnagel - 22 december 2021

Younium is partner van SaaS Bazen Community

Younium is partner van SaaS Bazen Community image

Younium, aanbieder van een SaaS oplossing voor subscription management voor B2B bedrijven, gaat een samenwerking aan met de SaaS Bazen Community. Als officiële partner van SaaS Bazen zet Younium haar expertise en ervaring in om de leden van de SaaS Bazen Community te ondersteunen op gebied van subscription management en subscription billing.  
 
“Een aantal jaar geleden ondervond Younium oprichter Niclas Lilja bij zijn toenmalige SaaS werkgever dat er geen subscription management oplossing was die paste bij het dynamische proces van een SaaS onderneming en is deze zelf gestart in 2017”, zegt Wolter Rebergen, Commercieel Directeur bij Younium. “Sindsdien hebben wij gelijksoortige SaaS ondernemingen mogen helpen met het schalen van de SaaS business. Vanaf 2020 durven wij onszelf scale-up te noemen en groeien boven de 200% jaarlijks in omzet en personeel. In 2023 willen wij marktleider zijn voor alle SaaS bedrijven in Europa en 2025 wereldwijd. Sterke ambities voor een enthousiaste club mensen.”
 
Dat de oplossing van Younium een schot in de roos is kan Johan de Wit, oprichter van SaaS Bazen wel beamen: “In de gesprekken die wij voeren met SaaS bedrijven merken we steeds vaker dat het managen en factureren van abonnementen een flinke uitdaging is. Zeker als het gaat om de wat complexere abonnementsmodellen, met kortingen, afwijkende voorwaarden, meerdere pakketten of pricing varianten die gebaseerd zijn op ‘usage’. Met Younium als partner zijn we in staat om adequaat in te spelen op deze vragen en kunnen we de SaaS Bazen uit onze community helpen om ook dit onderdeel van hun business te automatiseren.”

Sneller schalen

Younium wil mede-SaaS Bazen de mogelijkheid bieden om nog sneller te schalen. “Younium heeft inmiddels al een groot internationaal bereik aan SaaS klanten en hiermee veel kennis in huis gehaald die we willen delen met de SaaS Bazen community. We vertellen onze prospects en klanten altijd over de SaaS Bazen Community en hopen hiermee nieuwe leden aan te dragen voor de community zodat we gezamenlijk nog meer win-wins creëren. Samen willen wij deze community dus ook laten groeien en bijdragen in de dagelijkse groei van de aangesloten SaaS Bazen door het bieden van automatisering en ervaring,” aldus Rebergen.
 
Het team van Younium brengt veel kennis naar de SaaS Bazen Community rondom de KPI’s die nodig zijn voor fundraising, de metrics die je moet presenteren voor de maximale multiplier, maar ook hele praktische vraagstukken komen aan bod: welke zaken horen er op een factuur naar het buitenland en hoe automatiseer je jouw gehele backoffice met behulp van een subscription hub.
 
De Wit: “De komende maanden kunnen SaaS Bazen content verwachten omtrent de genoemde thema’s. Zo gaan we een podcast serie over subscription management en billing maken en gaan we in overleg met de leden van de community dieper in op het automatiseren van deze processen.” Rebergen vult aan: “Ja, en niet onbelangrijk: als SaaS Baas zul je bij Younium ook mogen genieten van speciale tarieven.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!