Wouter Hoeffnagel - 10 maart 2022

Juniper Networks breidt partnerkanaal uit naar MSP's

Juniper Networks breidt partnerkanaal uit naar MSP's image

Juniper Networks breidt de reikwijdte van zijn partnerkanaal uit naar managed service providers (MSP's). Het nieuwe Unified Managed Services Program (UMSP) biedt MSP's van elke omvang die partner zijn van Juniper toegang tot maatwerkoplossingen voor LAN’s, campusnetwerken en WAN’s. Deze oplossingen worden ondersteund door de experience-first networking-functionaliteit van Juniper.

Met het oog op de groeiende subscription-economie stappen steeds meer organisaties over op ‘as-a-service’ businessmodellen. Veel IT-resellers, en met name resellers die zich op de netwerksector richten, stappen af van het simpelweg verkopen van producten en oplossingen. In plaats daarvan bieden zij pakketoplossingen aan die beheerde oplossingen, tools en technologieën omvatten. Die vullen ze aan met alle technische ondersteuning en advies die klanten nodig hebben om hun eindgebruikers een uitstekende ervaring te bieden. Volgens Gartner zet 15 procent van alle grote ondernemingen aan het einde van 2024 network-as-a-service (NaaS)-oplossingen op locatie in.

Schaalbare NaaS-oplossingen

Het is dan ook zaak voor managed service providers om schaalbare NaaS-oplossingen aan te bieden in combinatie met tools die bijdragen aan beheereenvoud en winstgevendheid. Het UMSP van Juniper komt hieraan tegemoet. MSP's kunnen de oplossingen die UMSP omvat aanvullen met Juniper Support Insights, dat IT- en netwerkteams praktische inzichten biedt in de operationele status van hun complete netwerk. Dit wordt aangevuld met de oplossingen die experience first networking-functionaliteit combineren met AIOps en worden aangestuurd door Juniper Mist AI. Partners krijgen daarmee de beschikking over praktisch inzetbare data, flexibele automatisering, vereenvoudigde implementaties en zelfsturende tools die hen aan herhalingsomzet en een groeiende klantenkring helpen.

Sander Groot (foto), head of channels EMEA & CALA bij Juniper Networks: “De vraag van bedrijven in elke sector naar onderscheidende netwerkservices die een uitmuntende gebruikservaring bieden blijft exponentieel groeien. Het UMSP maakt een belangrijk deel uit van de manier waarop Juniper op deze ontwikkeling inspeelt. MSP's vertegenwoordigen met hun flexibiliteit en focus op zakelijke resultaten een unieke spil tussen leverancier en klant. Juniper wil hen helpen om hun klanten de uitmuntende quality of experience te bieden die eindgebruikers verwachten en verdienen. MSP's uit de hele EMEA-regio beginnen aan ons programma deel te nemen. Ik kijk ernaar uit om samen met hen in 2022 en de daaropvolgende jaren successen te boeken.”

Vier technologietrajecten

Gedetailleerd inzicht in netwerken en proactieve probleemoplossing met de op AI gebaseerde Marvis Virtual Network Assistant helpt MSP's helpen om hun klanten kwalitatief hoogwaardige gebruikservaringen te bieden. Partners krijgen hulp bij de onboarding, toegang tot tools voor de ontwikkeling van netwerkservices en de assistentie van managed service-specialisten om hun time-to-revenue te verkorten. Er zijn vier technologietrajecten beschikbaar:

  • Beveiliging van filiaalnetwerken: De Juniper Connected Security-oplossingen bieden overzicht, bewaking en toepassing van beveiligingsregels met next-generation firewalls in netwerkomgevingen op locatie en in de cloud. Dit wordt gecombineerd met preventie van geavanceerde bedreigingen, geverifieerde feeds met bedreigingsinformatie en analysemogelijkheden.
  • Access-oplossingen: De Access-oplossingen van Juniper stellen MSP's in staat om op elke schaal innovatieve netwerkservices te ontwikkelen door AI te combineren met de flexibiliteit en betrouwbaarheid van een microservices-cloud. Netwerkbrede, door AI aangestuurde automatisering, inzichten en acties stellen MSP's in staat om de eindgebruikerservaringen te optimaliseren van clients tot en met de cloud. Juniper Networks werd gepositioneerd als ‘Leader’ in het 2021 Gartner Magic Quadrant for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure).
  • Locatiediensten: MSP's kunnen hun klanten accurate en real-time asset tracking- en navigatiediensten en nabijheidsmeldingen bieden op basis van gedetailleerde locatieanalyses met behulp van draadloze en virtual Bluetooth Low Energy (vBLE)-technologie. Met personalisatie en intelligente automatisering worden de operationele kosten gereduceerd. Juniper Networks werd gepositioneerd als ‘Furthest in Completeness of Vision’ in het 2021 Gartner Magic Quadrant for Indoor Location Services, Global.
  • SD-WAN: Juniper Session Smart SD-WAN optimaliseert de beheerervaring van partners en gebuikerservaring van zakelijke klanten. Juniper doet een beroep op AI en de Juniper Mist Cloud Architecture om proactief inzichten aan te reiken en processen te automatiseren. Daarmee maakt het een einde aan de complexiteit rond het netwerkbeheer en de technische ondersteuning.

Sleutelrol weggelegd voor distributeurs

De distributeurs van Juniper vervullen een sleutelrol binnen het UMSP door MSP's de mogelijkheid te bieden om hardwareprojecten uit te besteden, zodat ze meer tijd overhouden voor de ontwikkeling van hun kernaanbod. Distributeurs in de regio EMEA zijn onder meer Arrow, Exclusive Networks, Nuvias en Westcon Comstor.

Meer informatie over het Juniper Unified Managed Services Program is hier beschikbaar.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!