Redactie - 30 augustus 2022

i3D.net bestaat twintig jaar

i3D.net bestaat twintig jaar image

i3D.net, een leverancier van globale high-performance hosting- en infrastructuurdiensten, viert vandaag haar twintigste verjaardag. Sinds de oprichting van het bedrijf heeft i3D.net een gestage groei doorgemaakt in haar globale dekking naar bijna 100 internet hubs ter wereld in Europa, Noord-Amerika, Azië, Australië, Zuid-Amerika en Afrika. i3D.net bedient meer dan 300 miljoen gebruikers op haar globale netwerk.

Sinds de oprichting van het bedrijf, staat gaming in het middelpunt van wat i3D.net doet. Het bedrijf begon initieel met het aanbieden van game servers voor consumenten aan vrienden, wat na verloop van tijd de aandacht trok van de grootste game bedrijven ter wereld. Over de afgelopen 10 jaar, is i3D.net meerdere AAA-games toevertrouwd van verscheidene ontwikkelaars en uitgevers, inclusief kassuccessen als The Division, FIFA, Battlefield en Rocket League. In 2019 resulteerde deze focus op gaming in de overname van i3D.net door Ubisoft. Vandaag de dag bedient i3D.net verscheidene game uitgevers en ontwikkelaars met hun hosting- en infrastructuurdiensten.

Een van de grootste drijfveren van het succes van i3D.net zit hem erin dat de gehele infrastructuur stack onder haar eigen controle staat. Hieronder vallen zowel de datacenters, de connectiviteit er tussenin en de servers zelf; ze worden allemaal direct geopereerd door i3D.net. Als resultaat van deze strategie kan i3D.net een grote variatie aan klanten helpen bij het implementeren, schalen en beheren van hun applicaties over de hele wereld.

Dit beperkt zich niet alleen tot online games; het i3D.net netwerk is ook de ruggengraat van een aantal van de grootste real-time communicatie platformen en zakelijke applicaties ter wereld. Of je nu online FIFA met je vrienden speelt, videobelt via Discord of werkt op je digitale werkomgeving, het netwerk van i3D.net maakt dit allemaal mogelijk.

“i3D.net is geboren voor gaming. Vanaf ons bescheiden begin zijn we gedurende de afgelopen 20 jaar geëvolueerd naar een bedrijf dat online gemeenschappen op een globaal niveau verbindt. We bieden online gaming diensten aan honderden miljoenen gebruikers en blijven uitbreiden naar nieuwe regio’s ondanks dat we tegen steeds meer uitdagingen aanlopen op het gebied van supply chain, regelgeving, en reizen. Desalniettemin heeft i3D.net een staat van dienst van 20 jaar aan consistente groei, wat ons in staat stelt om steeds meer mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden”, Stijn Koster, Oprichter bij i3D.net.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!