Wouter Hoeffnagel - 26 maart 2019

Mendix benoemt Lorraine Vargas Townsend tot eerste Chief People Officer

Mendix, onderdeel van Siemens en leverancier van een low-code platform, stelt Lorraine Vargas Townsend aan als de nieuwe Chief People Officer (CPO). In deze rol is Townsend wereldwijd verantwoordelijk voor het functioneren van het personeel bij Mendix.

Townsend werkte hiervoor als Senior Vice President en hoofd HR bij athenahealth, leverancier van cloud-computing in de zorg. Bij athenahealth zette ze een innovatieve HR-strategie op voor de hele ‘lifecycle’ van een werknemer. De werknemerservaring door onder meer rekening te houden met de persoonlijke carrièrewensen van werknemers en hun vaardigheden te verhogen stond centraal in deze strategie. Daarvoor werkte Townsend onder andere bij TE Connectivity, Schneider Electric en Dell Inc.

Talentstrategie opzetten

"Ik ben blij dat we Lorraine mogen verwelkomen in het executive team als onze eerste chief people officer", zegt Derek Roos, CEO bij Mendix. "In 2018 hebben we 200 mensen aan ons team toegevoegd. Voor 2019 hebben we nog grotere plannen. Lorraine zal een grote rol spelen bij het opzetten en uitvoeren van een talentstrategie die onze groeiambities ondersteunt en past bij onze unieke cultuur. Ik kijk er naar uit om met Lorraine samen te werken en nieuw talent aan te trekken om zo onze klanten nog succesvoller te maken en onze positie als leider in de low-code markt te verstevigen."

"In een perfecte wereld met toptalent, stellen we de juiste leiders aan en zorgen we voor goede structuren zodat mensen hun talent en passie kwijt kunnen in hun werk", vertelt Townsend. "Zo’n wereld bereik je niet met ingewikkelde HR-programma’s en verstikkende processen. We willen een cultuur creëren die persoonlijke groei waardeert en waar teamprestaties worden gevierd. Ik heb erg veel zin om deze filosofie bij Mendix in de praktijk te brengen."

Cloudian BW - week 11/12-2023 SLTN Vierkant
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!