Martijn Kregting - 02 augustus 2021

Pascal Huijbers nieuwe Group CTO Conscia

Conscia, gespecialiseerd in ICT-infrastructuren en digitalisering, heeft per 1 augustus Pascal Huijbers (46) aangesteld als Group CTO van de Conscia Group. Huijbers is verantwoordelijk voor de technologische richting waarin Conscia groeit, de verbreding van het portfolio en de uitbouw van de platforms van de Conscia Group. Hij zal verder de technische communities ondersteunen, evenals CTO’s in de landen waarin de organisatie actief is.

“Mijn keuze voor Conscia is ingegeven door de sterke groei en acquisities van het bedrijf, het ondernemerschap, de bijzondere netwerkexpertise en de mogelijkheden om het aanbod te verbreden", stelt Huijbers, "met name op het gebied van multicloud, hybride IT, security en managed services. Hierbij is het belangrijk om niet alleen te kijken naar nieuwe, interessante technologieën, maar ook om optimaal gebruik maken van wat de klant al heeft, zoals de on-premise infrastructuur, en de transitie die de klantorganisatie doormaakt.

Huijbers vindt het in zijn nieuwe rol verder cruciaal om niet alleen te kijken naar de risico’s - hoe IT veilig te houden en hoe we dit te monitoren - maar ook naar de nieuwe innovatiemogelijkheden en verdere digitalisering.

Focus op innovatie

Erik Bertman, CEO van de Conscia Group, ziet Huijbers als een goede aanwinst voor Conscia. "Hij heeft een lange staat van dienst als CTO en een enorme focus op innovatie. Hij zal een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van ons Network of Knowledge en het benutten van de technologische kracht van Conscia in de verschillende landen om zo onze klanten verder te helpen met hun digitalisering."

Huijbers was sinds 2014 Chief Technology Officer van Fujitsu. Eerst voor Large Pursuits EMEIA, daarna Financial Services EMEIA en tenslotte als CTO in het WE-leadership team voor de West-Europese landen. Daarvoor was hij de Group CTO van Delta Lloyd, oprichter/managing director van Strategic Consulting Alliance en een aantal startups waaronder een Cloud Broker.

In zijn loopbaan heeft Huijbers zich vooral gericht op technologie en de invloed daarvan op business en de maatschappij. Zijn bijzondere interesse heeft het inzetten van nieuwe technologie om de wereld een beetje beter te maken. Dit komt terug in zijn Tech4Good-podcasts.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!