Witold Kepinski - 28 februari 2022

Schneider Electric benoemt Philippe Delorme tot EVP Europe Operations

Schneider Electric benoemt Philippe Delorme tot EVP Europe Operations image

Schneider Electric, speler in de digitale transformatie van energiebeheer en -automatisering, heeft Philippe Delorme met ingang van 1 april 2022 benoemd tot de nieuwe Executive Vice-President Europe Operations.

Philippe Delorme, momenteel Executive Vice-President Energy Management bij Schneider Electric, blijft lid van het Executive Committee van het bedrijf. Deze wijziging is een gevolg van de benoeming van Christel Heydemann tot Chief Executive Officer van Orange, die momenteel Executive Vice-President Europe Operations is bij Schneider Electric.

In zijn nieuwe functie is Philippe Delorme verantwoordelijk voor de volledige bedrijfsvoering van Schneider Electric in Europa Operations, waarbij hij het bedrijf vertegenwoordigt bij de ontwikkeling van de EU-agenda om de groene en digitale transformatie van Europa te versnellen.

Met meer dan 25 jaar ervaring bij Schneider Electric leidde Philippe aan het begin van zijn carrière verschillende operaties in de VS en Frankrijk en vervulde verschillende wereldwijde rollen. In 2009 werd hij Schneider's Chief Strategy & Technology Officer en sinds 2011 heeft Philippe verschillende Global Businesses geleid. In 2019 werd Philippe benoemd tot Executive Vice-President of Energy Management van Schneider Electric en sinds 2009 is hij lid van het Executive Committee van Schneider Electric.

Philippe is afgestudeerd aan de Centrale Paris Engineering School en heeft een MBA afgerond aan Sciences Po Paris (Frankrijk). Philippe is een voorvechter van de koolstofvrije energietransitie door de implementatie van digitale en elektrische technologieën.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!