Martijn Kregting - 03 mei 2022

NTT lanceert duurzaamheidsportfolio: IoT Services for Sustainability

NTT lanceert duurzaamheidsportfolio: IoT Services for Sustainability image

Technologiedienstverlener NTT lanceert een dienstenaanbod van IoT Services for Sustainability. Het nieuwe end-to-end aanbod van moet bedrijven helpen om in het kader van de wereldwijde duurzaamheidsinitiatieven vooruitgang te boeken en via intelligent gebruik van IoT-connectiviteit datagestuurde beslissingen te nemen die hun CO2-voetafdruk verminderen.

"IoT-technologieën zijn een essentieel hulpmiddel in de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering", zegt Jeff Merritt, hoofd van Urban Transformation bij het World Economic Forum. "We weten welke acties nodig zijn voor een duurzamere toekomst en we beschikken over een robuuste reeks technologieën om dit mogelijk te maken." Nu overheden en bedrijven de implementatie van deze oplossingen wil versnellen, is er volgens Merrit voor organisaties als NTT een 'cruciale rol' weggelegd om bedrijven en overheden te helpen met het benutten van deze kansen.

End-to-end ondersteuning

NTT's IoT Services for Sustainability dienstenaanbod bieden volgens NTT een veilige IT/OT-integratie en end-to-end ondersteuning. Dit moet organisaties helpen om na implementatie snel inzicht te krijgen in de voordelen van een toepasisng. Tot de beloofde voordelen behoren besparingen op energiekosten, snellere vermindering van emissies, geavanceerde operational excellence en betere uitvoering van werkprocessen in de hele organisatie.

'IoT Services for Sustainability' werkt samen met NTT's nieuwe LoRaWAN-netwerk en beschikbare sensoren die gegevens meten, monitoren en verzamelen voor het stimuleren van duurzaamheidsdoelstellingen, aldus NTT.

De IoT-diensten omvatten:

  • OCR Meter Reading: een optische meterlezer om bijna real-time gegevens van elk type meter voor water, elektriciteit en gas te registreren. De meter is ook geschikt om elk type meetapparaat uit te lezen, inclusief apparaten voor druk en temperatuur.
  • Management voor waterlekkage: deze technologie biedt real-time, IoT-aangedreven bescherming tegen waterschade voor projecten met slimme ruimtes.
  • Voorspellend onderhoud: deze oplossing verzamelt met behulp van sensoren gegevens waarmee het mogelijk is om te voorspellen wanneer belangrijke events kunnen optreden, zoals mogelijke stilstand, ongelukken of het vervangen van onderdelen.
  • Omgevingsmonitoring: deze technologie maakt gebruik van sensoren die niet alleen de aanwezigheid van verontreinigende stoffen in lucht en water identificeren, maar ook temperatuur en luchtvochtigheid bijhouden.

Benoemingen

De aankondiging van 'IoT Services for Sustainability' volgt op de aanstelling van twee topmensen om groei en momentum te stimuleren voor de initiatieven van NTT op het gebied van IoT en duurzaamheid:

  • Devin Yaung, een autoriteit in het vakgebied draadloze technologie, is aangesteld als Senior Vice President van Group Enterprise IoT Products and Services bij NTT Ltd. en beschikt over meer dan 25 jaar ervaring met technologie gericht op bedrijfstransformatie.
  • Vicky Bullivant is tevens benoemd tot Senior Vice President, Group Sustainability bij NTT Ltd. Vicky heeft 25 jaar ervaring met het bedenken en uitvoeren van succesvolle duurzaamheids-, sociale, klimaat- en ESG-strategieën die de commerciële doelstellingen van organisaties in een snelle en veranderende bedrijfsomgeving ondersteunen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!