Wouter Hoeffnagel - 01 september 2022

DataCore stelt Alex Grossman aan als VP Product Management and Product Marketing

DataCore stelt Alex Grossman aan als VP Product Management and Product Marketing image

DataCore Software benoemt enterprise technology leider Alex Grossman tot vice president of Product Management and Product Marketing. Met de aanstelling van Grossman wil DataCore de ontwikkeling van innovatieve oplossingen verder versnellen.

Het bedrijf omschrijft Grossman als een dynamische en resultaatgerichte manager met een bewezen staat van dienst in productbeheer en product marketing bij zowel grote technologiebedrijven als succesvolle start-ups. Grossman beschikt over meer dan 30 jaar ervaring in de data storage-markt, waaronder diepgaande expertise in de media & entertainment sector. Als VP bij Quantum Corporation blies Grossman de productlijnen big data en media & entertainment nieuw leven in, waardoor het beter kon voldoen aan de eisen van de levenscyclus van digitale activa. Dit leidde tot een omzetgroei van 10x year-over-year.

Onaangeboorde markten identificeren

Ook bouwde Grossman Active Storage uit tot een belangrijke speler in de contentmarkt met cloudbeheer- en optimalisatiesoftware, SaaS- en hardware workflow-producten. Hij was ook Chief Product Officer, oprichter en CEO van Symply, een speler in hyperconverged workflow-infrastructuur voor mediaprofessionals. Grossman is bedreven in het identificeren van onaangeboorde markten en het leveren van verticale marktoplossingen, evenals het werken met zowel ingenieurs als het senior management.

Een hoogtepunt in zijn carrière is dat Steve Jobs Grossman rekruteerde om een nieuwe lijn Apple server- en opslagproducten te ontwikkelen. Dit leidde tot de creatie van een winstgevende nieuwe productcategorie van miljarden dollars. Ook is Grossman een veelgevraagd spreker op branche-evenementen, hostte eerder podcasts en is co-host van een radioshow over het laten groeien van een bedrijf.

Transformeren door middel van technologie

“Alex richt zich op het transformeren van organisaties door middel van technologie. Hij is precies het soort creatieve denker dat we in ons executive team kunnen gebruiken: iemand die heeft bewezen dat hij industrieën kan veranderen”, zegt Dave Zabrowski, CEO van DataCore Software. “Hij belichaamt onze waarden en helpt nu al bij het versnellen van de levering van oplossingen die ons aandeel in de belangrijke markten vergroten.”

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 SLTN Vierkant
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!