Witold Kepinski - 30 november 2022

Lexmark benoemt Melanie Hudson tot CMO en Thomas Valjak GM EMEA

Lexmark benoemt Melanie Hudson tot CMO en Thomas Valjak GM EMEA image

Lexmark, speler in imaging- en IoT-oplossingen, heeft Melanie Hudson benoemd tot senior vice president en chief commercial officer, met ingang van 1 december. Zij wordt lid van het Lexmark executive team en rapporteert aan Allen Waugerman, president en CEO van Lexmark. Thomas Valjak volgt Hudson op als Lexmark vice president en general manager EMEA, eveneens per 1 december.

In deze leidinggevende rol zal Hudson verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde commerciële organisatie van Lexmark. Daarnaast zal ze ervoor zorgen dat Lexmark in de best mogelijke positie verkeert om te voldoen aan de wensen van klanten en partners wereldwijd en zal ze effectieve go-to-market strategieën ontwikkelen.

Hudson werkt sinds 1994 bij Lexmark en heeft uitgebreide ervaring opgedaan binnen het bedrijf en over de hele wereld. Meest recentelijk was ze vice president en general manager, Lexmark EMEA, met als standplaats Genève. In eerdere functies was ze onder meer president van Lexmark Canada en vice president van Lexmark Global Services.

“Ik ben verheugd Melanie te verwelkomen in het directieteam van Lexmark”, aldus Allen Waugerman, president en CEO van Lexmark. “Haar zakelijke expertise, internationale ervaring en diepgaande kennis van ons bedrijf maken haar een ideale keuze om het wereldwijde commerciële team te leiden.”

Hudson: “Lexmark heeft een jarenlange reputatie als het gaat om het opbouwen van sterke relaties en het leveren van technologieën die onze klanten helpen succesvol te zijn. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met partners en klanten over de hele wereld om nieuwe producten, verbruiksartikelen, oplossingen en diensten te leveren die aan hun wensen voldoen.”

Valjak, die Hudson opvolgt, maakt momenteel deel uit van het EMEA-leiderschapsteam als vice president sales voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarvoor was hij vice president voor channel EMEA bij Lexmark. Hij trad in 2019 bij Lexmark in dienst en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de printsector.

“Ik wil Melanie bedanken voor het succesvol leiden van onze organisatie de afgelopen jaren in EMEA tijdens een zeer dynamische periode. Ik kijk ernaar uit om met haar en het hele Lexmark-team te blijven samenwerken om ons bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Ik ben enthousiast over ons aanbod rond directe en indirecte Managed Print Services, cloudtechnologie, beveiliging en een portfolio van producten die klanten helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.”

Hudson volgt Brock Saladin op, die na 25 jaar bij Lexmark met pensioen gaat. In zijn zes jaar als senior vice president en chief commercial officer leidde Saladin de go-to-market strategie van Lexmark. Dit leidde tot de succesvolle introductie van Lexmark GO Line-producten, significante groei van channel- en OEM-partnerschappen, maar ook de geografische uitbreiding en commercialisering van Lexmark Cloud Services en het Optra IoT-aanbod. Hiervoor bekleedde Saladin diverse leidinggevende functies binnen het bedrijf op het gebied van financiën, OEM, productie, operations, verkoop en marketing. Hij speelde een belangrijke rol bij de overgang van Lexmark van een beursgenoteerde naar een private onderneming in 2016.

“Ik wil Brock bedanken voor zijn belangrijke bijdragen aan Lexmark gedurende zijn 25-jarige carrière,” voegde Waugerman eraan toe. “Namens het hele Lexmark-team wensen we hem veel succes met zijn pensioen.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!