Wouter Hoeffnagel - 09 februari 2023

Matrix42 benoemt Thomas Fetten tot CEO en Marc Breitfeld tot CFO

Matrix42 benoemt Thomas Fetten tot CEO en Marc Breitfeld tot CFO image

Matrix42, leverancier van Enterprise Service Management (ESM) SaaS-oplossingen, benoemt Thomas Fetten (foto) tot CEO en Marc Breitfeld tot CFO. Fetten was eerder werkzaam als CEO Deutsche Telekom Security. Breitfeld maakt de overstap vanuit Atos Gruppe, waar hij CFO en Managing Director was.

Fetten beschikt over een lange staat van dienst in directiefuncties bij onder meer IBM, Orange en recentelijk DeutscheTelekom. Daarnaast was hij werkzaam bij Getronics en Securelink. Fetten is ervaren in het bouwen van snelgroeiende teams en het creëren van klantwaarde door zijn kennis van markten en technologie. In zijn nieuwe functie gaat Fetten Matrix42 ondersteunen bij het realiseren van de visie en doelen van het bedrijf.

Focus op innovatie

"Ik ben verheugd dat ik de verantwoordelijkheid krijg om als CEO de volgende stappen te zetten met Matrix42. Ik ben vastbesloten om op de sterke basis van het bedrijf voort te bouwen”, laat Fetten in een eerste reactie weten. "Mijn focus zal liggen op innovatie, het verbeteren van de efficiency en verdere uitbreiding naar nieuwe markten, terwijl we blijven bouwen aan de vertrouwde relatie met onze ruim 4.500 klanten. Met de steun van Corten Capital kijken we ook naar acquisitiemogelijkheden om ons technologieplatform uit te breiden en te verrijken om zo nog meer waarde te leveren voor onze klanten."

"Thomas is een bewezen leider met een uitstekende staat van dienst op het gebied van innovatie, uitvoering en talentontwikkeling", benadrukt Al Monserrat, voorzitter van de Matrix42-adviesraad en Partner Growth & Value Creation bij Corten Capital. "De raad van bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Thomas, samen met de rest van het leiderschapsteam, de doorvoering van de strategie van Matrix42 zal versnellen, het productleiderschap verder zal voortbouwen en voordeel zal halen uit de aanzienlijke kansen die Enterprise Service Management biedt."

'Best practice’ financiële processen en systemen

De nieuwe CFO Breitfeld was hiervoor werkzaam bij Atos Gruppe, waar hij CFO en Managing Director was. Breitfeld heeft uitgebreide ervaring in het helpen van bedrijven bij het bouwen van ‘best practice’ financiële processen en systemen om groei en schaalvergroting mogelijk te maken, met oog voor klanten en partners.

"Marcs stevige en gedegen financiële achtergrond en leiderschapsstijl zullen helpen om de strategische visie van Matrix42 te realiseren en winstgevende groei te versnellen", aldus Fetten. "We zijn verheugd dat Marc deel gaat uitmaken van een zeer dynamisch leiderschapsteam dat zich zal focussen op het genereren van de allerbeste klant- en aandeelhouderswaarde."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!