Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2023

Gilad Gruber versterkt Salt Security als Senior Vice President Engineering

Gilad Gruber versterkt Salt Security als Senior Vice President Engineering image

Gilad Gruber (foto) treedt als senior vice president engineering toe tot het executive team van API-beveiligingsbedrijf Salt Security. Gruber is een technologie veteraan met meer dan 20 jaar ervaring en brengt expertise met zich mee op het gebied van zowel consumenten- als B2B software oplossingen. In de nieuw gecreëerde rol geeft Gruber leiding aan de engineering afdeling en stimuleert technologische innovatie.

Gruber is een doorgewinterde executive, die leiding heeft gegeven aan wereldwijde engineering teams. Daarnaast is hij ook mede-oprichter van verschillende start-ups. Voorafgaand aan deze functie was Gruber CTO bij het financiële technologiebedrijf Payoneer, waar hij leiding gaf aan een team van meer dan 500 ingenieurs op het gebied van R&D, data, cyber, corporate en productie-IT. Verder was hij actief als president, research & development bij Panaya, een agile HDLC-bedrijf en dochteronderneming van Infosys. Daarnaast was Gruber werkzaam als als senior vice president front-end development bij Citibank Innovation Center, waar hij toezicht hield op de ontwikkeling van mobile FX trading, mobile Citi Private bank-applicaties, high-yield applicaties voor obligatiehandel en MBS risk engines.

Nieuwe functies

In 2022 creëerde Salt ook al een aantal verschillende nieuwe functies, waaronder chief people officer en de rol van vice president van customer success. Hierdoor werd het HR-team en het groeiende customer success team van het bedrijf versterkt. Met de toevoeging van Gruber als senior vice president engineering wil Salt Security zijn groeitraject voortzetten.

Gruber wijst op de sterke groei van API's, die het aanvalsoppervlak van applicaties in een ongekend tempo vergroot. Salt speelt hierop in. Gruber: "Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van dit geweldige team en de technologisch leiderschapspositie die Salt heeft verder te versnellen."

"We zijn erg enthousiast om Gilad te verwelkomen in de Salt Security familie”, zegt Roey Eliyahu, CEO en mede-oprichter van Salt Security.“ Zijn ervaring, leiderschap en technische visie maken hem de ideale persoon om onze technische inspanningen te leiden. Hij is zelf ondernemer geweest, heeft bij zowel startups als grote bedrijven gewerkt en in het verleden veel succesvolle resultaten neergezet. Door samen te werken met Gilad kijken we ernaar uit om nog meer waarde te creëren voor onze zakelijke klanten. Hierdoor kunnen ze hun gegevens en die van hun klanten nog beter beveiligen, risico's beperken en belangrijke digitale initiatieven in een stroomversnelling brengen.”

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!