Witold Kepinski - 13 maart 2023

René Steenvoorden doet Portefeuille IT in Raad van Advies KVK

René Steenvoorden doet Portefeuille IT in Raad van Advies KVK image

Onlangs is de Raad van Advies (RvA) van KVK geïnstalleerd. De RvA is een orgaan dat tot doel heeft de Raad van Bestuur tactisch en strategisch te adviseren. De RvA bestaat uit Rob Becker (voorzitter), Marleen Crooijmans en René Steenvoorden.

Eerder dit jaar heeft KVK ervoor gekozen om haar governance te versterken met een Raad van Advies. De Raad fungeert als klankbord voor de Raad van Bestuur en adviseert gevraagd en ongevraagd over strategische onderwerpen. De Raad van Advies is zo ingericht, dat de leden ten opzichte van elkaar én het bestuur onafhankelijk en kritisch opereren. De Raad bestaat uit drie leden en er is spreiding van specifieke deskundigheid over verschillende expertisegebieden. De Raad van Advies zal vier keer per jaar samenkomen.

Portefeuille Financiën

De nieuwe RvA wordt voorgezeten door Rob Becker. Hij werkt als toezichthouder en adviseur voor een aantal organisaties waaronder AXA UK, de WHO en Amnesty International NL. Eerder was hij o.a. voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Rode Kruis Ziekenhuis en voorzitter van het Audit Comité van de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij werkzaam bij Achmea en McKinsey & Company. Gezien zijn achtergrond zal de heer Becker naast zijn voorzittersrol verantwoordelijk zijn voor de portefeuille beleid, governance en financiën.

Portefeuille Bedrijfsvoering en Klanten

De portefeuille Bedrijfsvoering en Klanten zal worden behartigd door Marleen Crooijmans. Zij is consultant bij Blue Apple Consultancy en lid van de Raad van Toezicht van de Dutch Design Foundation. Eerder werkte zij in de bancaire en energiesector.

Portefeuille IT

René Steenvoorden zal de verantwoordelijkheid dragen voor de portefeuille IT. Hij is zelfstandig ondernemer op het gebied van digitalisering en IT. Daarnaast is hij lid van de digitale adviesraad van de gemeente Amsterdam en van de adviesraad van NPM Capital. Hij werkte eerder als CIO voor onder meer Randstad, Rabobank en Essent.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!