Witold Kepinski - 20 maart 2023

K. Krithivasan wordt nieuwe CEO TCS

K. Krithivasan wordt nieuwe CEO TCS image

Na een loopbaan van 22 jaar bij Tata Consultancy Services (TCS) en een succesvolle periode van zes jaar als directeur & CEO heeft Rajesh Gopinathan besloten om af te treden bij TCS. Mr. Gopinathan zal bij het bedrijf werkzaam blijven tot 16 September 2023 om te zorgen voor een voorspoedige transitie en om ondersteuning te bieden tijdens de overdracht aan zijn opvolger. De raad van bestuur heeft op 16 Maart 2023 K. Krithivasan kandidaat gesteld om de rol van CEO op zich te nemen. Hij zal gedurende de transitieperiode nauw samenwerken met Rajesh Gopinathan en zal vanaf het volgende fiscale jaar aangesteld worden als nieuwe directeur & CEO.

N. Chandrasekaran, Chairman, TCS, zei; “Ik heb het genoegen gehad om de afgelopen 25 jaar met Rajesh samen te werken. Gedurende deze periode heeft Rajesh zich altijd onderscheiden met voorbeeldige prestaties in verschillende rollen, waaronder zijn voormalige rol als Chief Financial Officer. In de afgelopen 6 jaar heeft Rajesh sterk leiderschap geleverd als MD & CEO en heeft hij de basis gelegd voor de volgende fase van de groei van TCS met aanzienlijke investeringen in cloud, agile en automatisering om klanten te helpen hun transformatie te versnellen. Ik heb grote waardering voor de enorme bijdrage van Rajesh aan TCS. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst."

Rajesh Gopinathan, MD & CEO, TCS, zei; “Ik heb enorm genoten van mijn opwindende 22-jarige ambtstermijn bij TCS. Het was een genoegen om nauw samen te werken met Chandra, die me gedurende deze hele periode heeft begeleid. De afgelopen zes jaar waarin ik leiding gaf aan deze iconische organisatie zijn zeer verrijkend en bevredigend geweest, met meer dan $ 10 miljard aan incrementele inkomsten en meer dan $ 70 miljard aan marktkapitalisatie."

Hij voegde eraan toe: “Ik heb een paar ideeën gekoesterd over wat ik in de volgende fase van mijn leven wil doen. Na diep nadenken en in overleg met de voorzitter en de raad van bestuur, hebben we besloten dat het einde van dit fiscale jaar voor mij een goed moment is om een stap opzij te zetten en die belangen na te streven. Na de afgelopen twee decennia met Krithi te hebben gewerkt, ben ik ervan overtuigd dat hij in de beste positie verkeert om TCS samen met het leiderschapsteam naar grotere hoogten te brengen. Ik zal nauw samenwerken met Krithi om hem alle steun te geven die hij nodig heeft.”

De huidige rol van K. Krithivasan is president en Global Head van BFSI (banking, financial services & Insurance); bedrijfsonderdeel van Tata Consultancy Services. Krithivasan is sinds 1989 werkzaam bij Tata Consultancy Services en al 34 jaar onderdeel van de wereldwijde technologiesector. Hij heeft verschillende managementposities bekleed in de sectoren delivery, customer relationship management, large program management en sales.

Krithivasan maakt tevens deel uit van de raad van bestuur van TCS Iberoamerica, TCS Ireland en van de raad van toezicht van TCS Solutions AG.

Hij heeft een Bachelor in werktuigbouwkunde van de universiteit van Madras en een Master’s in Industrieel en Management engineering van IIT Kanpur.

SLTN Vierkant Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!