Martijn Kregting - 27 maart 2023

KPN vernieuwt Raad van Bestuur

KPN vernieuwt Raad van Bestuur image

De Raad van Commissarissen van KPN draagt Chantal Vergouw en Wouter Stammeijer voor als nieuwe leden van de Raad van Bestuur. Marieke Snoep (nu verantwoordelijk voor B2B) wordt verantwoordelijk voor de divisie Consumenten Markt. Babak Fouladi en Jean-Pascal van Overbeke zullen terugtreden uit hun posities.

Met deze veranderingen wil KPN er naar eigen zeggen zorg voor dragen dat een daadkrachtig, deskundig en divers team de volgende fase van de ambitieuze strategie Accelerate to Grow succesvol kan uitvoeren. De benoemingen in de Raad van Bestuur gaan in na de BAVA.

Marieke Snoep (51) is de nieuwe Chief Consumer Market (B2C). Zij heeft volgens KPN succesvol de ommekeer van KPN in de Zakelijke Markt in gang gezet. Snoep is sinds 1 december 2019 lid van de Raad van Bestuur. Zij volgt Jean-Pascal van Overbeke op die vanwege persoonlijke omstandigheden terugtreedt uit de Raad van Bestuur, hij blijft tot april 2024 aan als strategisch adviseur van de board.

Wouter Stammeijer (42) wordt de nieuwe Chief Technology & Digital Officer (CTDO). Stammeijer, momenteel Chief Strategy Officer van KPN, volgt Babak Fouladi op die heeft besloten KPN te verlaten en terug te keren naar zijn familie in Londen.

Chantal Vergouw (46) wordt de nieuwe Chief Business Market (B2B). Zij volgt daarmee Marieke Snoep op. Vergouw is momenteel directievoorzitter van verzekeraar Interpolis, een functie die zij bijna 7 jaar heeft bekleedt. Daarvoor heeft ze in haar bijna 15 jaar bij ING verschillende functies bekleed. Momenteel is zij lid van de Raad van Commissarissen van KPN.

Nieuwe perspectieven

Joost Farwerck, CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur, stelt dat Stammeijer en Vergouw frisse energie en nieuwe perspectieven binnenbrengen die nodig zijn voor de volgende fase van de strategie en ambitie van KPN om duurzaam te groeien. "Chantal brengt uitgebreide ervaring en expertise mee op het gebied van digitalisering, customer service, marketing en omni-channel sales, zowel in B2B als B2C. Wouter is een ervaren intern talent met uitgebreide kennis van de telecomsector die zich bewezen heeft als leider binnen KPN. Ik wil Babak en Jean-Pascal bedanken voor hun toewijding en inzet bij het realiseren van de eerste fase van onze Accelerate to Grow-strategie."

Gerard van de Aast, Voorzitter van de Raad van Commissarissen, noemt de twee nieuwe bestuursleden "getalenteerde en gedreven leiders die hun uitgebreide kennis, expertise en leiderschap zullen toevoegen aan onze Raad van Bestuur. Met Marieke aan het roer van Consumenten Markt en de overige boardleden die goed op hun plek zetten, is KPN er klaar voor om de volgende fase van de strategie tot een succes te maken. We willen ook Babak en Jean-Pascal bedanken voor hun inzet en bijdrage aan het succes van KPN over de afgelopen jaren."

Vergouw is sinds 13 april 2022 lid van de Raad van Commissarissen van KPN. Als gevolg van de voordracht van mevrouw Vergouw als nieuwe Chief Business Market, zal zij bij haar benoeming als lid van de Raad van Bestuur terugtreden als lid van de Raad van Commissarissen van KPN. De Raad van Commissarissen van KPN is voornemens op korte termijn een vervanger voor te dragen.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!