Witold Kepinski - 08 december 2016

Willem van Enter benoemd tot vice president EMEA bij OutSystems

Willem van Enter benoemd tot vice president EMEA bij OutSystems image

OutSystems, aanbieder van het gelijknamige low-code ontwikkelplatform, heeft Willem van Enter benoemd tot vicepresident EMEA. Van Enter is per direct gestart in deze nieuwe functie. OutSystems maakt een ongekende groei door in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika) en heeft het aantal partners en klanten de afgelopen periode drastisch uitgebreid.

Willem van Enter heeft meer dan 25 jaar ervaring in het senior management en business development, en was sinds 2015 vicepresident Benelux bij OutSystems. Daarvoor bekleedde hij leidinggevende functies in vooraanstaande IT-organisaties als Oracle, VMware en Microsoft.

Met zijn bewezen staat van dienst in het leiden van snelgroeiende bedrijven in de EMEA-regio zal Van Enter een belangrijke rol spelen in het realiseren van verdere groei van OutSystems. Zijn focus ligt hierbij op het vergroten van de adoptiegraad van het low-code applicatie-ontwikkelplatform bij toonaangevende bedrijven.

“OutSystems heeft de afgelopen twee jaar een uitzonderlijke groei doorgemaakt in de EMEA-regio. Ik ben blij deze nieuwe en uitdagende functie te mogen bekleden”, zegt Willem van Enter, vicepresident EMEA bij OutSystems. “Digitale transformatie zal ook in 2017 voor veel bedrijven een topprioriteit zijn en we verwachten een aanhoudende toename in de vraag naar low-code ontwikkelplatforms. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met het EMEA-team van OutSystems en optimaal in te springen op deze marktontwikkeling.”

“Willem heeft veel ervaring met het opbouwen van succesvolle bedrijven in EMEA. In zijn voormalige functie als vicepresident Benelux heeft hij voor OutSystems een spectaculaire groei gerealiseerd,” zegt Mike Lambert, Chief Revenue Officer bij OutSystems. “Daarnaast begrijpt hij de regionale markt door en door, en heeft het zakelijk inzicht dat nodig is om de expansie door te zetten.”

OutSystems maakt een aanzienlijke groei door in de EMEA-regio en betreedt grote markten als Duitsland en Scandinavië. Internationale klanten van OutSystems zijn onder andere bedrijven als Vopak, Santander, Teva Pharmaceuticals Benelux en Vodafone UK. In Nederland werken onder andere Koopman Logistics Group, Woningnet en RET met het OutSystems platform. OutSystems zag in de loop van 2016 zijn personeelsbestand met 50% groeien.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!