Witold Kepinski - 05 januari 2017

Peter Zijlema volgt Harry van Dorenmalen op als General Manager IBM Benelux

Peter Zijlema volgt Harry van Dorenmalen op als General Manager IBM Benelux image

Peter Zijlema volgt Harry van Dorenmalen op als General Manager IBM Benelux. Zijlema wordt tevens Country General Manager voor IBM Nederland. Van Dorenmalen blijft Vice Chairman van IBM Europa. Dit is inmiddels intern binnen IBM gecommuniceerd volgens goed ingelichte bronnen en later naar via de IBM website bekend gemaakt.

Peter Zijlema (foto LinkedIn) was eerder werkzaam als Commercieel directeur IBM Nederland. Daarnaast was hij lid van het IBM Benelux management team. Sinds zijn start bij IBM in 1997 bekleedde hij eerst functies in Sales voor Professional Services en had hij later verschillende leidinggevende rollen in zowel Nederland als New York. Voordat Peter terugkwam naar Nederland was hij lead partner voor IBM Global Business Services in Centraal en Oost Europa voor de Financial Services Sector. Eerder werkte hij bij Redback, Citrix en KPN. Peter Zijlema volgde de masteropleiding Science Electrical Engineering in Delft en heeft tevens een masterdiploma Business Marketing.

Van Dorenmalen

Van Dorenmalen bekleedde de afgelopen jaren de functie van General Manager van IBM België, Nederland en Luxemburg. Tot juli 2005 was hij Vice President van de Industriële Sector, IBM Europe, Middle East & Africa (EMEA), hieronder vallen grote industriesectoren zoals de autoindustrie en elektronica. Hiervoor was Van Dorenmalen bij IBM de managing director voor Koninklijke Philips Electronics in Nederland, één van IBM's grootste en meest gewaardeerde klanten. Een eerdere functie van Van Dorenmalen was directeur van de Service Delivery Organisatie van Europa. In deze rol heeft hij verschillende consolidaties van data centers en IT optimalisatie bereikt voor IBM en voor klanten. Daarvoor vervulde hij diverse lokale en internationale functies op het gebied van professional services, productie, applicatie ontwikkeling en consultancy.

Van Dorenmalen is tevens voorzitter van ICT Office. Daarnaast bekleedt hij verschillende bestuursfuncties bij onder andere VNO-NCW, ECP-EPN, AmCham Netherlands, Opportunity in Bedrijf, Stichting Management Studies, Green IT Amsterdam, International Business Foundation Amsterdam, Kenniskring Amsterdam, WTCW, Development board Metropole Amsterdam, Almere City en Marketing en Economic Board Almere. Hij heeft Business Administration gestudeerd aan de TU Delft.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!