Witold Kepinski - 10 januari 2024

Pax8 benoemt Robert Belgrave tot COO en Elizabeth McIlhany tot CPO

Pax8, een marktplaats voor cloud-commerce, heeft aangekondigd dat het Robert Belgrave heeft benoemd tot Chief Operating Officer (COO) en Elizabeth (Libby) McIlhany tot Chief Product Officer (CPO). Belgrave zal blijven rapporteren aan John Street, Chief Executive Officer (CEO), en McIlhany aan Scott Chasin, Chief Technology Officer (CTO).

Pax8 benoemt Robert Belgrave tot COO en Elizabeth McIlhany tot CPO image

“Ik ben verheugd deze twee belangrijke leiderschapsrollen voor Pax8 aan te kondigen”, aldus Street. “Deze veranderingen weerspiegelen onze toewijding om snel te schalen en tegelijkertijd uitzonderlijke ervaringen en resultaten te leveren aan onze partners, leveranciers en medewerkers. Rob en Libby zullen uitgebreid leiderschap en technische expertise inbrengen in de COO- en CPO-rollen, waardoor onze capaciteiten worden versterkt om onze ambitieuze doelstellingen te verwezenlijken.”

Chief Operating Officer
Belgrave heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van Pax8 tot het succesverhaal dat het nu is. Ten eerste maakte hij binnen Pax8 de overstap van CEO van Wirehive naar CEO van Pax8 EMEA, waarna hij zijn leiderschap wereldwijd uitbreidde naar de rol van Chief People Officer. De rol van de COO is het toezicht houden op de dagelijkse operationele functies. Rob zal nauw samenwerken met andere leidinggevenden om de activiteiten te optimaliseren en op elkaar af te stemmen om de missie, visie en strategie van Pax8 te realiseren.

“Ik ben heel blij dat ik deze bredere verantwoordelijkheid op mij kan nemen”, aldus Belgrave. “We hebben de ongelooflijke kans om de komende tien jaar het gezicht van de softwareconsumptie in het MKB opnieuw vorm te geven. Om dat potentieel te realiseren, draait het allemaal om het op grote schaal stimuleren van het bedrijf en het verbeteren van de manier waarop we onszelf plannen en organiseren. Ik ben ook enthousiast om me te blijven concentreren op het creëren van een omgeving die talent van wereldklasse aantrekt en vasthoudt, waardoor iedereen zijn beste werk kan doen tijdens zijn tijd bij ons.”

Chief Product Officer
Als Senior Vice President Product heeft McIlhany twee jaar lang leiding gegeven aan de productstrategie en -uitvoering van Pax8. Haar leiderschap heeft een belangrijke rol gespeeld bij de evolutie van het bedrijf naar een door technologie geleid bedrijf, met tal van verbeteringen, waaronder schaalvergroting voor groei en de ontwikkeling van Pax8's nieuwe marktvisie, onthuld op Beyond 2023. In haar nieuwe rol als CPO zal McIlhany leiding geven aan de wereldwijde productmanagementfunctie, het vormgeven van de strategie, het opstellen van de technologische roadmap en het toezicht houden op de uitvoering. Ze zal een centrale rol spelen bij het sturen van de algemene koers van Pax8 en het zorgen voor een naadloze afstemming tussen de technologie en bedrijfsstrategieën.

“Ik vind het geweldig om deze nieuwe rol op mij te nemen en samen te werken met de hele productorganisatie”, aldus McIlhany. “Mijn focus zal liggen op het versnellen van de transformatie van Pax8 naar een productgestuurd technologiebedrijf. Onze vooruitgang op het gebied van productontwikkeling zal op zijn beurt de groei van onze partners en leveranciers versnellen door middel van klantenwerving en datagestuurde inzichten.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!