Witold Kepinski - 13 februari 2024

AG5 trekt Lotte Cohen aan als VP Sales

AG5, het SaaS-platform voor skills management, heeft per 1 februari Lotte Cohen aangesteld als Vice President Sales. Cohen heeft bijna 15 jaar ervaring in Sales en Business Development. Eerder werkte ze voor Meltwater en inSided. AG5 haalde in 2023 €6 miljoen op bij Headline en Peak Capital, waarmee het platform internationaal uit kon breiden. Cohen zal actief bijdragen aan de wereldwijde groei van AG5 en het uitbouwen van het sales team.

AG5 trekt Lotte Cohen aan als VP Sales image

Cohen begon haar carrière bij media-dataplatform Meltwater, waarna ze de overstap maakte naar de Nederlandse start-up inSided. Tijdens haar periode bij inSided speelde Cohen een cruciale rol in het stimuleren van de groei, waarbij ze uiteindelijk leiding gaf aan het verkoopteam in EMEA en Noord-Amerika. Ook heeft ze in New York gewoond, waar ze verantwoordelijk was voor het Amerikaanse kantoor van het bedrijf. In 2022 werd InSided overgenomen door Gainsight. Na haar vertrek bij InSided werkte Cohen als Go To Market (GTM) expert en freelance VP Sales voor verschillende organisaties, waaronder Saysimple, Anorak, Pixyle, Channext en FRANQ.

"Mijn hart gaat sneller kloppen van het bouwen van een energiek salesteam dat ondersteund wordt door processen die schaalbaar zijn en zo internationale groei mogelijk maken," zegt Lotte Cohen, de nieuwe VP Sales van AG5. “AG5 is nog een start-up, maar heeft al veel aansluiting in de markt gevonden. Ik kijk er ontzettend naar uit deze groei zo effectief mogelijk voort te zetten. Er is een ontzettend groot marktpotentieel aan bedrijven die een complex productieproces hebben, wat zo efficiënt mogelijk moet verlopen en moet voldoen aan officiële richtlijnen. Dit is exact waar AG5 een antwoord biedt. We willen deze klanten gestructureerd in kaart brengen en middels een ‘land en expand’-strategie de voordelen van AG5 laten ervaren.”

Het SaaS-platform van AG5 brengt de vaardigheden van medewerkers in kaart via een intuïtieve interface, gekoppeld aan de productielijn. Het bedrijf biedt schaalbare capaciteitsplanning en inzichten voor audits en trainingen, wat essentieel is voor industrieën die nog steeds Excel en pen en papier gebruiken. Internationale organisaties die AG5 gebruiken, zoals Jacobs Douwe Egberts, Air France-KLM, Tata Steel en Toyota Boshoku, hebben een reductie van 80 procent in de voorbereidingstijd voor audits en 15 procent in de budgetten voor de opleiding van medewerkers gemeten.

Het platform richt zich op fabrieken met 500 tot 40.000+ medewerkers, is beschikbaar in 24 talen en biedt technische integraties met meerdere partijen op het gebied van HRM, e-learning, planningssystemen en leermanagementsystemen, waaronder SAP, Workday en Cornerstone. AG5 heeft in 2022 € 1,2 miljoen aan investeringen opgehaald, met nog eens € 6 miljoen in 2023.

“AG5 heeft de ambitie om de leidende speler te worden op de mondiale markt voor skill management. We zijn dan ook blij met de benoeming van Lotte, omdat haar uitgebreide kennis en ervaring essentieel is voor de verdere groei van ons bedrijf. We zijn ervan overtuigd dat we met Lotte in ons team goed uitgerust zijn om het AG5-platform wereldwijd op te schalen,” aldus Rick Van Echtelt, CEO van AG5.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!