Witold Kepinski - 16 april 2024

Marika Auramo benoemd tot CEO van Vodafone Business

Vodafone maakt bekend dat Marika Auramo met ingang van 1 juli 2024 is benoemd tot CEO van Vodafone Business. Vanaf dezelfde datum wordt zij tevens lid van het Executive Committee van Vodafone. Marika is een zeer gerespecteerde bedrijfsleider en heeft meer dan 25 jaar ervaring in de wereldwijde IT-industrie.

Marika Auramo benoemd tot CEO van Vodafone Business image

Ze komt over van SAP, het wereldwijde ondernemingsbedrijf, waar ze Chief Business Officer was voor de EMEA-regio. In deze rol was Marika verantwoordelijk voor het aansturen van de go-to-market-strategie voor SAP's productportfolio in 89 landen en voor het aansturen van 14.000 medewerkers.

Marika kwam in 1999 bij SAP en heeft sindsdien diverse leidinggevende functies bekleed, waaronder COO EMEA North, Managing Director voor de Scandinavische en Baltische regio, Global COO van SAP Database and Data Management in de VS, en interim-president van de EMEA-regio .

Margherita Della Valle, CEO van Vodafone Group, zei: “Ik ben blij dat Marika zich bij Vodafone komt voegen om leiding te geven aan onze Business-divisie, een belangrijke groeimotor. Ze brengt uitgebreide B2B-ervaring mee uit de IT-industrie en ik kijk ernaar uit haar te verwelkomen als lid van ons Executive Committee.”

Marika Auramo zei: “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Margherita en het managementteam en om in contact te komen met de klanten en partners van Vodafone. Vodafone Business heeft sterke groeimogelijkheden in het verschiet – nu grote bedrijven, het MKB en de publieke sector meer digitale tools willen inzetten om de groei en productiviteit te verbeteren – en ik zal samen met mijn nieuwe collega’s samenwerken om dit te benutten.”

Marika zal het stokje overnemen van Giorgio Migliarina, die Vodafone Business succesvol heeft geleid als interim CEO. Vodafone Business rapporteerde in de handelsupdate van het derde kwartaal een omzetgroei uit diensten van 5%. Vodafone Business groeit in alle segmenten als gevolg van de sterke vraag vanuit de publieke sector en de toenemende acceptatie door klanten van nieuwe digitale diensten, zoals cloud, beveiliging en IoT.


Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!