Witold Kepinski - 02 mei 2024

Pax8 benoemt Scott Chasin tot CEO

Pax8, een marktplaats voor cloud-commerce, heeft aangekondigd dat het Scott Chasin met onmiddellijke ingang heeft benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Chasin, die sinds 2021 Pax8's Chief Technology Officer (CTO) is, zal nu leiding geven aan het bedrijf, toezicht houden op de dagelijkse activiteiten en de strategische visie voor Pax8's innovatieve marktplaatstechnologie aansturen. Hij volgt John Street op, de oprichter van het bedrijf, die voorzitter van de Raad van Bestuur zal blijven, waarbij hij toezicht houdt en zich zal concentreren op strategische activiteiten.

Pax8 benoemt Scott Chasin tot CEO image

“Vandaag markeert het begin van een nieuw tijdperk bij Pax8, want het is mij een genoegen om aan te kondigen dat Scott Chasin nu officieel de CEO is”, aldus Street. “Ik ontmoette Scott aan het begin van zijn ondernemersreis, bijna dertig jaar geleden, en heb uit de eerste hand gezien hoe hij leiding geeft, droomt en uitvoert. Hij heeft een sterke visie en het potentieel om Pax8 verder te brengen als productgericht technologiebedrijf. Pax8 is op weg om een ​​iconisch merk te worden, en ik vind het geweldig om het in zulke capabele handen achter te laten en ik kijk uit naar wat daarna komt.”

Als CTO van Pax8 bouwde Chasin een dynamisch team van ingenieurs en productontwikkelaars uit, leidde onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven en ontwikkelde een revolutionaire technologische roadmap. Vorig jaar onthulde Chasin de toekomst van Pax8's Marketplace, ontworpen om partners en leveranciers met datagestuurde inzichten en mogelijkheden in staat te stellen hun groei te versnellen.

“Onder leiding van John heeft Pax8 buitengewoon succes geboekt en is het uitgegroeid van een kleine technologie-startup tot een toonaangevend mondiaal bedrijf”, aldus Chasin. “Terwijl ik in de rol van CEO stap, voel ik mij nederig en krijg ik energie van het enorme potentieel dat voor ons ligt. Volgens Canalys bestaat negenennegentig procent van de bedrijven wereldwijd uit kleine en middelgrote bedrijven, die sterk afhankelijk zijn van leveranciers van IT-oplossingen voor hun technologie-adoptie en -integraties. Via onze innovatieve Marketplace, hoogwaardige enablement-programma’s en een verbonden gemeenschap zal Pax8 het succes van onze partners versterken en bedrijven over de hele wereld de digitale toekomst in stuwen.”

Chasin, een seriële ondernemer met meer dan 30 jaar leiderschapservaring, heeft meerdere succesvolle technologiestartups opgericht en geleid, waaronder USA.NET, MX Logic en ProtectWise. Als vroege pionier op het gebied van cloudgebaseerde technologieën heeft hij een groot deel van zijn professionele inspanningen gewijd aan de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen die tegemoetkomen aan de veranderende marktvraag. Naast zijn leidinggevende ervaring heeft Chasin ook zitting gehad in de raden van bestuur van verschillende organisaties, waar hij strategisch toezicht en begeleiding heeft geboden om nieuwkomers te helpen navigeren door het dynamische technologielandschap.

“Wij delen in de opwinding voor Scott Chasin en Pax8 nu zij de fakkel van CEO doorgeven”, zegt Nicole Dezen, Chief Partner Officer en CVP, Microsoft. “Pax8 is een innovatieve partner voor Microsoft wereldwijd. We kijken ernaar uit om met Scott samen te werken om Copilot, Security & AI in het partner-ecosysteem te brengen.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!