Witold Kepinski - 08 mei 2024

SAP verlengt contract met CEO Christian Klein

SAP heeft bekendgemaakt dat het het contract van CEO en lid van de Raad van Bestuur Christian Klein (44) met drie jaar heeft verlengd, tot eind 2028.

SAP verlengt contract met CEO Christian Klein image

Ook heeft het bedrijf de rol van Klein versterkt, waardoor hij voorzitter is geworden van de Raad van Bestuur, waar hij eerder spreker was. Klein trad in 2018 toe tot de Raad van Bestuur van SAP en werd in oktober 2019 benoemd tot co-CEO voordat hij in april 2020 werd benoemd tot enige CEO van SAP SE.

Transformatie aangestuurd

“In zijn rol als CEO heeft Christian Klein consequent de transformatie van SAP naar een cloudbedrijf aangestuurd”, aldus professor Hasso Plattner, voorzitter van de Raad van Commissarissen van SAP SE. “Ik wil Christian Klein bedanken voor zijn uitstekende bijdrage aan het succes van SAP. Met de vroegtijdige verlenging van zijn contract en een verdere versterking van zijn positie onderstrepen we duidelijk zijn belangrijke rol in de voortdurende transformatie van SAP. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de basis zal leggen voor de voortdurende groei van SAP in een zeer dynamische IT-industrie.”

“Ik wil de Raad van Commissarissen van SAP bedanken voor hun vertrouwen in mij. Ik kijk ernaar uit om de sterke samenwerking met mijn collega’s van de Raad van Bestuur van SAP en onze medewerkers, partners, klanten en investeerders voort te zetten”, aldus Klein. “Samen hebben we onze strategie met succes vormgegeven, en het is een voorrecht om SAP te leiden op zijn reis om het nummer één bedrijf voor bedrijfsapplicaties en zakelijke AI te worden.”

Functies

Klein begon zijn carrière bij SAP in 1999 als student. Na verschillende functies binnen het bedrijf te hebben bekleed, waaronder Chief Financial Officer van SAP SuccessFactors en Chief Controlling Officer van SAP, werd hij in 2016 benoemd tot Chief Operating Officer van SAP, een rol die hij tot 2021 bleef vervullen.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!