Witold Kepinski - 09 mei 2024

Eppo van Nispen tot Sevenaer wordt nieuwe voorzitter ECP

Het bestuur van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving heeft Eppo van Nispen tot Sevenaer (1964) benoemd tot voorzitter. Op 1 juli a.s. neemt hij deze functie over van Tineke Netelenbos, die na 11 jaar voorzitterschap afscheid neemt. Van Nispen tot Sevenaer is sinds 2021 bestuurslid bij ECP.

Eppo van Nispen tot Sevenaer wordt nieuwe voorzitter ECP image

Eppo van Nispen, directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, is van oorsprong televisieprogramma-maker, maar heeft daarnaast altijd gewerkt aan zijn “maatschappelijke ding”, namelijk de impact van digitalisering met name op het gebied van informatievoorziening. Een actieve relatie met ECP onderhoudt hij o.a. als voorzitter van de Stuurgroep Netwerk Mediawijsheid, ambassadeur van de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken en kwartiermaker Cultuur en Media van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC).

Van Nispen weet unieke verbindingen te leggen tussen de digitale wereld van nu en die van de toekomst: “ECP is de mooiste herberg waar ieder die iets met ICT en het streven naar een leefbare maatschappij samenkomt. Hier bomen en bouwen we, onder het genot van elkaar en alle passanten die de herberg bezoeken, aan hoe op een goede manier om te gaan met de digitaliserende wereld. En er is voor iedereen plaats in de herberg.”

Wisseling van de wacht

De huidige voorzitter van het bestuur, Tineke Netelenbos, treedt per 1 juli af. Arie van Bellen, directeur ECP: “Tineke begon 15 jaar geleden bij ECP als voorzitter van het programma Digivaardig & Digibewust. Als Digital Champion voor Nederland pleitte ze voor het investeren in de digitale vaardigheden van mensen. Als lid van de Cybersecurity Raad ziet Tineke ‘onderwijs’ als integraal onderdeel van cyberweerbaar Nederland en pleit ze voor een versnelde invoering van digitale geletterdheid in plaats van te wachten op de definitieve curriculumherziening.

De afgelopen 11 jaar was Tineke een zeer actieve en bevlogen ambassadeur van ECP als neutrale, onafhankelijke maar vooral verbindende organisatie. ECP is in 25 jaar uitgegroeid tot het unieke platform dat we vandaag de dag zijn. Tineke heeft hierin een onmisbare rol gespeeld en daar danken we haar hartelijk voor. Tegelijkertijd zijn wij blij een waardig en bevlogen opvolger voor haar gevonden te hebben in Eppo. Ik kijk erg uit naar onze samenwerking.”


Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!