Witold Kepinski - 28 mei 2024

Pure Storage benoemt Daan Ruizendaal tot Regional VP EMEA North

Pure Storage heeft Daan Ruizendaal benoemd tot Regional VP EMEA North. In zijn nieuwe rol is Ruizendaal verantwoordelijk voor de business operations en strategie van Pure Storage voor Nederland, Nordics, Zwitserland, België en Luxemburg.

Pure Storage benoemt Daan Ruizendaal tot Regional VP EMEA North image

Ruizendaal werkt al vijf jaar bij Pure Storage, in verschillende channel en business leadership rollen, meest recent als Country Manager Nederland. Met meer dan 25 jaar ervaring in de IT-industrie heeft Daan een succesvolle staat van dienst in verschillende enterprise sales- en managementfuncties. 

Belang voor de sector

Klanten in EMEA North worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen, zoals het omgaan met exponentiële datagroei en de behoefte aan modernisering. Klanten hebben daarnaast vaak begeleiding nodig om de kansen die AI en flexibele consumptiemodellen bieden, te omarmen. Bovendien leggen de landen uit EMEA North sterk de nadruk op duurzaamheid. Met zijn uitgebreide ervaring is Ruizendaal goed uitgerust om deze en andere uitdagingen aan te gaan en is hij vastbesloten om klanten te helpen bij hun overstap naar het all-flash datacenter. 

In EMEA North vertrouwen veel bedrijven uit verschillende sectoren, zoals business management, zorg, telecom, meubelmakers en de publieke sector op de oplossingen van Pure Storage voor hun meest kritische datastorage-behoeften. Voorbeelden zijn een Nederlands ziekenhuis dat AI gebruikt om patiëntdiagnose te ondersteunen; het Zwitserse bedrijf Health2030, dat het menselijk genoom in kaart brengt; een Zweeds bedrijf dat zijn klanten ondersteunt met ‘AI-as-a-Service’; een ‘smart’ gebouw in Zwitserland; en telecombedrijven die hun klantenservice verbeteren.

Data

“Ik werk graag nauw samen met onze klanten en partners om duurzame, schaalbare storage-oplossingen te vinden, die hen helpen om hun data te beveiligen en ze rust biedt. Ik kijk er naar uit om dit soort relaties ook te ontwikkelen in markten als Zwitserland, Nordics, België en Luxemburg en voort te zetten in Nederland”, zegt Daan Ruizendaal, Regional VP EMEA North bij Pure Storage.

“Daan heeft uitgebreide ervaring in de IT-industrie en weet welke oplossingen het beste werken voor onze klanten en partners. Hij heeft een scherp oog voor hoe we klanten kunnen helpen moderniseren en hoe we in hun complexe databehoeften kunnen voorzien. Ik ben verheugd dat hij zijn expertise nu kan inzetten voor de regio EMEA North voor Pure Storage”, zegt Joao Silva, Vice President of EMEA and LatAm bij Pure Storage.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!